Un an in liceele Uniuniii Europene

Un an in liceele Uniuniii Europene

0 112

Centrul de Educatie Internationala da posibilitatea elevilor romani sa studieze un intreg an scolar in licee publice din alte tari ale Uniunii Europene.


Pana in 9 martie 2007, elevii romani vor trebui sa opteze pentru un liceu din Austria, Danemarca, Franta, Finlanda, Germania, Olanda, Spania sau SuediaI.


Anul scolar incepe in a doua jumatate a lunii august 2007, iar elevii vor beneficia in prealabil de un seminar de orientare, in care vor fi informati asupra caracteristicilor sistemului educational din tara in care vor studia si pregatiti pentru a depasi asa-numitul „soc cultural” al civilizatiei din care urmeaza sa faca parte.


Programul „An academic intr-un liceu public in Uniunea Europeana” este acreditat de Ministerele Educatiei din tarile in care elevii studiaza, iar anul petrecut in strainatate se echivaleaza in Romania.


Elevii sunt cazati in familii din tarile si orasele respective si merg la liceu ca oricare alt elev din tara gazda respectiva, ei avand in plus avantajul serviciilor de consiliere educationala furnizate de un coordonator local, care le monitorizeaza progresul academic. Familia din Romania primeste periodic rapoarte de evaluare a situatiei scolare a copilului lor.


Nu orice elev poate beneficia insa de acest avantaj. Pentru a fi eligibili, elevii trebuie sa fie nascuti intre 1 februarie 1989 – 31 mai 1992, sa fi avut rezultate bune la invatatura (media ultimilor 3 ani sa fie peste 7.50), sa obtina rezultate bune la testul de limba engleza SLEP si sa dea dovada de maturitate si responsabilitate la interviul care este o parte esentiala a procedurilor de selectie.


Testarile de limba engleza si interviurile vor avea loc in Bucuresti, Cluj-Napoca, Galati, Iasi si Timisoara in perioada 11-14 martie 2007.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.