Un accident banal

Un accident banal

0 184

Asa ar putea fi numit cel petrecut ieri pe una din strazile municipiului nostru.
O masina mica tocmai vroia sa se catere, normal, pe trotuar, ca stapanul ei sa o lase sa faca nani. A lasat-o mai moale si a inceput sa urce bordura, cand o masina condusa de o dama – in general, damele care conduc masinute sunt dame bine – i-a tras un sut si a trimis-o in regim de urgenta pe trotuar, unde a accidentat doua femei,una de 85 de ani, cealalta de 57, in invalmasala lovindu-se si proprietarul masinii cataratoare, toti trei fiind dusi la spital cu capetele sparte.
Iata inca un haos in viata brasoveana, si aceasta din cauza proastei gospodariri.
Ca sa ne oprim doar la problemele rutiere, solutionarea lor este facuta fara gandire si planificare in perspectiva. de-a lungul ultimilor ani au tot fost facute, in contextul cresterii parcului auto si in detrimentul spatiului verde, carpaceli peste carpaceli, ca vopsirea in culori frumoase a unui lemn putred si mancat de cari. Actualul primar brasovean – pe ceilalti nu-i pun la socoteala pentru ca nici nu prea s-au batut cu marea caramida in piept – a facut totul de mantuiala si in interes personal, lucru care a costat bugetul local cam tot atat cat ar fi costat daca se incepea, asa cum am aratat, de acum cativa ani lucrari la parcari ale viitorului, dupa model occidental, care puteau fi plasate si suprateran, si subteran, cu mici suprafete, acolo unde permitea nedistrugerea spatiilor verzi, pe langa blocuri. Nici in tarile civilizate nu gasesti masina pusa doar cat s-o incaleci, dar numai la noi democratia inca este inteleasa pe dos.
Pana ce aceasta conceptie, la care se adauga si viziunea unor edili locali asupra felului de a conduce un oras modern si nu un biet sat, nu vor fi arse la groapa ecologica de gunoi, degeaba agatam drapelul UE pe la institutii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.