Umbrela Verde – actiune de ecologizare a Brasovului

Umbrela Verde – actiune de ecologizare a Brasovului

0 93

In perioada 11-13 iunie, Brasovul se va alatura oraselor verzi din Romania, intrand sub marea umbrela verde a oraselor responsabile din punct de vedere ecologic.
Evenimentele desfasurate in Brasov si alte orase mari din tara, vor include acelasi tip de actiuni ca si pana acum: campanii de informare pentru soferii responsabili, colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice, actiuni de ecologizare si concerte sustinute de cele mai mari trupe din Romania.
“Seria de evenimente din Caravana Umbrela Verde si Omuletii Verzi, ne da ocazia sa facem cunoscut mesajul nostru pro-reciclare. Mai mult decat atat, prin implementarea sistemului “Colt Verde” dezvoltam in orasele vizitate o infrastructura de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, inclusiv surse de lumina.”, a adaugat Raul Pop, Director General Recolamp.
Fiecare dintre cele 3 zile de evenimente verzi se va incheia cu concerte speciale sustinute de trupele Directia 5, Cargo, Simplu, Zdob si Zdub, incepand cu ora 20.30, in Piata Sfatului.
Umbrela Verde este o campanie de responsabilizare fata de mediu, initiata de Tuborg Romania, in vara anului 2007.
Obiectivele campaniei sunt sa schimbe o mentalitate profund gresita a romanilor: “Gestul meu nu conteaza” si sa-i convinga ca, impreuna, trebuie sa pastram Romania curata, prin actiuni care urmaresc responsabilizare prin puterea exemplului personal. Programul se bucura in acest moment de sprijinul a peste 400 de volutari din 32 de judete ale tarii si peste 450 de bloggeri parteneri.
In plus, 60.000 de stickere cu mesajul “Eu nu arunc gunoi pe strada” au fost distribuite atat prin actiuni punctuale derulate in trafic, cat si direct beneficiarilor, in urma solicitarilor primite pe site-ul campaniei, www.umbrelaverde.ro.
In cadrul campaniei au loc periodic actiuni de voluntariat. Pana in prezent, acestea au fost actiuni de ecologizare sau actiuni de informare si responsabilizare.
Campania are si o componenta de educare prin mass-media.
Actiunea de ecologizare a mai trecut pe la Brasov in luna mai a anului 2008, cand, la sarbatoarea „Junii Brasovului”, mii de brasoveni s-au mobilizat si au participat la curatarea orasului lor. Picnicul care a urmat defilarii Junilor i-a reunit pe cei prezenti intr-o atmosfera destinsa, de sarbatoare, la iarba verde. Pentru ca, din pacate, evenimentul a lasat in urma mormane de gunoaie, interventia Umbrelei Verzi s-a dovedit salvatoare. Au fost stranse mii de ambalaje si PET-uri. La actiune de anul trecut au participat angajati ai Tuborg si voluntari din randurile participantilor la sarbatoare.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.