Umanitatea fostei soții a lui Tartagă! A mărit prețul chiriei de la...

Umanitatea fostei soții a lui Tartagă! A mărit prețul chiriei de la Psihiatrie de la 5.000 la 20.000 de euro pe lună într-un an. Inflație de covid?

3 609


Consilierii judeţeni braşoveni vor dezbate în şedinţa mâine un proiect de hotărâre privind chiria pe care administraţia judeţeană o plăteşte pentru pavilionul de psihiatrie de pe strada Mihai Eminescu, al Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov. Reamintim că la începutul anului trecut, proprietarul imobilului a dublat chiria, de la 5.000 de euro pe lună la 10.000 de euro pe lună. Acuma cer 20.000 de euro pe lună că-i pandemie și nimeni nu poate brusc lăsa pacienții fără ajutor.

Astfel, potrivit unei adrese transmise Consiliului Judeţean Braşov de către Oana Andreea Mesaros (fosta soţie a omului de afaceri Dan Tartagă – patronul de la Fabrica de Zahăr Bod), chiria de 20.000 de euro a fost justificată prin faptul că este nevoie de „cheltuielile ulterioare de igienizare şi dezinfectare pentru repunerea imobilului în circuitul civil”. De altfel, cum aminteau cei de la BZB, la începutul acestui an, managerul Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, Nicuşor Bîgiu, a declarat că la nivelul administraţiei judeţene se caută o soluţie de mutare a acestui pavilion, pentru a nu se mai plăti această chirie.Ulterior a venit criza Covid 19, iar mutarea unui întreg spital iese din discuţie cel puţin o perioadă, „avantaj” pe care-l forţează se pare, acum, proprietarul.

Umanitate sau ce? Plățile pot fi efectuate după ce trece starea de urgenţă. Odonanțele militare nu spun nimic pe această temă!
Conform documentaţiei aferente proiectului de hotărâre, contractul de închiriere expiră în 30 aprilie şi urmează să fie prelungi cu 60 de zile, respectiv lunile mai şi iunie. O condiţie impusă de proprietar este ca pentru acest spaţiu, chiriaşul, adică Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, să plătească o chirie de 20.000 de euro pe lună.
Practic, este o dublare a sumei, având în vedere că până la expirarea actualului contract, chiria este de 10.000 de euro pe lună. REamintim acum un an era 5.000 de euro pe lună. Singura concesie făcută de proprietar este că plata chiriei se poate face după ridicarea stării de urgenţă.
Iulian Rinder

COMENTARII

  1. De unde sau cum a pus mâna Tratată ,pe această clădire!? O fi fost vreo moștenire de la tat,su !!??? Cum îi mai rabdă Dumnezeu, pe hoții ăștia !? Când îl vezi nu dai nici mucii pe el !! Scârbă și dispreț pentru astfel de javrelor!!

  2. Vasea Carchelan președintele filialei județene PRM - Brașov

    În situații de urgență, orice imobil de interes public, național, trebuie să intre în posesia statului și în gestionarea administrației publice locale, centrale, etc. Interesul națiunii este mai presus de orice moft. Să auzim numai de bine! România trezește-te!!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.