Uluitor: Casa regala anunta o strategie de dezvoltare pe 30 de ani,...

Uluitor: Casa regala anunta o strategie de dezvoltare pe 30 de ani, dupa un model de acum 140 de ani!

0 113

In timp ce fondurile structurale “asteapta la granita”, din pricina lipsei unei strategii de dezvoltare pana in 2013, care sa fie in asentimentul Bruxellesului, in timp ce planurile cincinale sunt de domeniul trecutului iar cele pe 2 zile par a fi planuri de dezvoltare pe termen lung si foarte lung, Casa Regala a lansat la Palatul Elisabeta un document ce se vrea strategia Romaniei pe 30 de ani.


Conform spuselor initiatorilor, documentul contine principiile si domeniile din viata romaneasca pe care familia regala intentioneaza sa le sprijine in urmatoarele decenii. In afara de insusirea de halci intregi din ciolanul retrocedarii, e greu de spus cu ce ne-ar putea ajuta familia regala. Dar ei par a vorbi serios.


Dupa cum a anuntat Radu Duda, ginerele ex-regelui Mihai, strategia se vrea baza unei constructii durabile, dupa “modelul creat de Carol I cu 140 de ani in urma”, care sa faca din Romania o tara prospera. Mai mult decat atat, strategia regala are pretentia de a nu se suprapune peste “viziunile politice asupra Romaniei”. Care viziuni? Mai degraba vedenii!


Cat despre mandretea de strategie de la Palatul Elisabeta, asta ne mai lipsea: dupa 15 ani in care am stricat tot, pentru a ne mandri apoi ca am ajuns cu economia la momentul 1989 (de fapt n-am ajuns inca!), ne vom stradui inca 30 de ani sa ne intoarcem cu 140 in urma! Asta da veste!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.