Ultimul sondaj INSOMAR inainte de scrutin

Ultimul sondaj INSOMAR inainte de scrutin

0 55

Mircea Geoana va obtine in turul al doilea 54%, iar Traian Basescu 46% din voturile alegatorilor.
73% dintre cei care se vor prezenta pe 6 decembrie la urne se prezinta pentru a sustine candidatul preferat si numai 27% dintre electori pentru ca adversarul sa nu castige, potrivit sondajului INSOMAR.
51% dintre votantii lui Traian Basescu au varste intre 18 si 34 de ani, in timp ce 55% dintre votantii lui Mircea Geoana au intre 50 si 64 de ani.
Majoritatea celor care il vor susþtne pe Mircea Geoana in turul doi al alegerilor prezidentiale , adicã 57%, provin din mediul rural, fata de 43% care vor vota Basescu.
Traian Basescu va fi votat in proporþie de 47% dintre alegatorii din mediul urban, in timp ce 53% vor fi in favoarea lui Mircea Geoana.
Mircea Geoana va fi votat de 54% din publicul masculin si de 55% din publicul feminin.
55% dintre votantii care au cel mult zece clase sau scoala profesionala si 55% dintre alegatorii cu studii superioare il sustin pe Mircea Geoana in turul doi al prezidentialelor. 53% dintre cei care au liceu vor vota cu acelasi candidat.
Pe Traian Basescu il sustin 45% dintre cei care au cel mult zece clase sau dintre intelectuali, potrivit sondajului INSOMAR.
53% dintre transilvaneni vor vota pentru Traian Basescu, in timp ce numai 47% dintre acestia vor vota pentru Mircea Geoana, care va lua si 57% dintre voturile moldovenilor fata de numai 43% dintre sufragii indreptate catre Traian Basescu. 59% dintre munteni ii vor da votul prezidentiabilului PSD fata de numai 41% care se vor indrepta catre prezidentiabilul PD-L.
Opþiunile bucureºtenilor sunt urmatoarele: 54% catre Mircea Geoana si 46% catre Traian Basescu.
73% dintre cei care se vor prezenta pe 6 decembrie la urne se prezinta pentru a sustine candidatul preferat si numai 27% dintre electori pentru ca adversarul sa nu castige.
Marja de eroare:1,5%, cu crestere progresiva la 3%.
Sondajul a fost efectuat in perioada 28 – 29 noiembrie 2009 pe un esantion de 11.971 de subiecti.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.