Ultimele teste pe angiograful de la Judetean

Ultimele teste pe angiograful de la Judetean

0 153

La Spitalul Judetean se fac ultimele teste pe angiograf. In aceste zile, medicii brasoveni, impreuna cu o echipa de specialisti de la firma olandeza care a realizat angiograful, efectueaza ultimele manevre pe aparat. Scopul acestor interventii este de a definitiva pregatirea cardiologilor din Targu-Mures si de la Brasov, in asa fel incat la Spitalul Clinic de Urgenta sa se poata face acest gen de analize si dupa plecarea specialistilor olandezi.
Pana acum, 8 pacienti au benefiat de analize detaliate efectuate cu aparatul performant. Conducerea Spitalului intentioneaza sa acceseze programul national de santate, pentru ca, de luna viitoare, pacientii sa beneficieze de stenturi gratuite. In caz contrar, cardiacii vor fi nevoiti sa plateasca peste 2.000 de euro pentru un astfel de dispozitiv.
Medicii nu vor insa sa efectueze numai analize, ci sa faca si interventii cu ajutorul angiografului. Montarea de stenturi este o operatie dificila, dar mai ales costisitoare.
De luna viitoare, echipa de medici specialisti cardiologi mureseni si brasoveni va efectua analize fara ajutorul specialistilor din Olanda.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.