Ultimele studii demonstrează că măștile NU opresc virusul și sunt un pericol...

Ultimele studii demonstrează că măștile NU opresc virusul și sunt un pericol real pentru om!!

0 216

Există dovezi din ce în ce mai numeroase că noul coronavirus SARS-2 este transmis, cel puțin în interior, nu doar prin particule de salivă ci prin aerosoli mai mici. Totuși, din cauza porilor mari și a structurii flexibile, măștile nu pot filtra aerosolii: peste 90% dintre aerosoli penetrează sau trec pe lângă mască și umplu o cameră de mărime medie în doar câteva minute.
Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut postului BBS că schimbarea de politică în privința măștilor, petrecută în iunie 2020, s-a datorat nu unor dovezi noi, ci lobbyului politic: „ni s-a spus de către diverse surse că comisia OMS care evaluează dovezile în privința măștilor nu a susținut folosirea lor, dar le-au recomandat la presiunea lobbyului. Am înaintat această informație către OMS care nu a negat-o.” (D. Cohen, corespondent medical BBC).
O analiză efectuată de CDC din SUA a descoperit că 85% dintre cei infectați cu noul coronavirus au declarat că au purtat o mască „tot timpul” (70.6%) sau des (14.4%). Prin comparație cu grupul de control al celor neinfectați, purtatul măștii în permanență nu reduce riscul de infecție.
Japonia, în pofida utilizării pe scară largă a măștilor de față, a trăit o epidemie de gripă în urmă cu un an în care cinci milioane de oameni au fost bolnavi. Spre deosebire spre SARS-CoV-2, gripa este transmisă foarte ușor de copii.
Multe state care au introdus în primăvară obligativitatea purtării de mască în transportul public și în magazine, precum HawaiiCaliforniaArgentinaSpaniaFranțaJaponia și Israel, au experimentat o creștere puternică a infecțiilor începând din iulie încoace, ceea ce sugerează o eficacitate scăzută a măștilor. (Mai multe exemple)
Oamenii de știință austrieci au descoperit că introducerea, retragerea și apoi reintroducerea obligativității măștii în Austria nu are niciun fel de influență asupra ratei de infectare.

În statul american Kansas, cele 90 de comitate care nu au regula obligativităţii măștii au avut rate de infectare mai mici decât cele 15 în care era obligatorie purtarea măștii. Pentru a ascunde acest fapt, departamentul de sănătate din Kansas a încercat să manipuleze statisticile oficiale și prezentarea datelor.
Contrar opiniei generale, studiile efectuate în spitale au descoperit că purtarea unei măști medicale de către chirurgi în sălile de operație nu reduce infecțiile bacteriene postoperatorii la pacienți.
În timpul celebrei pandemii de gripă spaniolă din 1918, folosirea măștilor era larg răspândită în populație iar în unele locuri era obligatorie, dar cu toate acestea nu au contat.
Țările asiatice cu o rată de infectare și mortalitate scăzute nu au beneficiat de măștile de față, ci în principal de închiderea timpurie a granițelor. Acest lucru este confirmat de țări ca Norvegia, Finlanda și Danemarca, care nu au introdus obligativitatea măștilor dar au închis devreme granițele și au avut rate de infectare și mortalitate scăzute.

Riscurile la care te expun măștile de față
A purta o mască o perioadă mai lungă de timp nu este ceva lipsit de pericole după cum arată următoarele dovezi:
* Organizația Mondială a Sănătății avertizează cu privire la „efectele secundare” precum greutăți la respirație și iritarea pielii.
Testele conduce de Spitalul Universitar din Lepizig (Germania) au arătat că măștile de față reduc considerabil performanța și rezistența adulților sănătoși.
* Un studiu psihologic german cu 1.000 de participanți a descoperit anumite „consecințe psihosociologice grave” din cauza introducerii obligativității măștilor în Germania.
* Institutul de Mediu din Hamburg a averizat cu privire la inhalarea particulelor de clorină din măștile de poliester, ca și cu privire la unele probleme la sistemul de prindere.
* În China, mai mulți copii care erau obligați să poarte o mască în timpul orelor de sport au leșinat și au murit. Autopsiile au descoperit un atac cardiac drept cauză probabilă a morții.

Swiss Policy ResearchContra Mundum
Sursa: Justițiarul

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.