Ultima zi de depunere a fiselor de inscriere la licee

Ultima zi de depunere a fiselor de inscriere la licee

0 67

Joi, 6 iulie 2007, este ultima zi in care absolventii claselor a VIII-a care au promovat testele nationale mai pot depune fisele de inscriere la licee. Repartizarea computerizata a candidatilor se va face in data de 13 iulie. Elevii trebuie sa precizeze optiunile in fisa de inscriere liceele, in ordinea descrescatoare a preferintelor. Desi elevii sunt cei care vor decide ce liceu vor sa urmeze, ei sunt ajutati in completarea fiselor de catre diriginti si parinti. Acestia din urma trebuie sa-si indrume copiii catre liceele sau scolile de arte si meserii la care media de admitere de anul trecut a fost cu un punct mai mare decat cea a candidatului.


Completarea listei de optiuni se va face de catre candidat in prezenta parintelui/tutorelui legal instituit si a dirigintelui clasei. Acestia, impreuna cu candidatul, vor semna fisa de inscriere. Elevii si parintii trebuie sa completeze cu responsabilitate optiunile si numarul lor, sa verifice corespondenta codurilor inscrise in fisa cu optiunile exprimate, avand in vedere ca o optiune gresita poate conduce la o repartizare nedorita. Pentru a li permite sa isi completeze fisa de inscriere, elevii trebuie sa se prezinte la centrul de inscriere cu cartea de identitate.


?


Repartizarea candidatilor


Pe 13 iulie, absolventii vor fi repartizati computerizat in liceele pentru care au optat, in ordinea descrescatoare a mediei de admitere. Aceasta este compusa din rezultatul de la Testele Nationale si din media claselor V-VIII. Conform metodologiei oficiale de desfasurare a admiterii in licee, prezentata pe site-ul oficial al Ministerului Educatiei si Cercetarii repartizarea se face ordonand candidatii din judetul respectiv descrescator, dupa medii, incercandu-se plasarea fiecarui candidat, incepand de la cel cu media cea mai mare pana la cel cu media cea mai mica, la una din optiunile exprimate. Ordonarea candidatilor se face descrescator dupa mai multe criterii: media de admitere, media generala obtinuta la testele nationale, media generala de absolvire a claselor V-VIII, media obtinuta la testele nationale la proba de limba si literatura romana, media obtinuta la testele nationale la proba de matematica si media obtinuta la testele nationale la proba de limba materna, in cazul minoritatilor.


?


A doua etapa a admiterii


Elevii care nu au promovat Testele Nationale vor completa optiuni doar pentru scoli de arte si meserii si vor fi repartizati in cea de-a doua etapa de admitere. Atat acesti absolventi, cat si candidatii ramasi nerepartizati dupa prima etapa a admiterii, vor completa optiunile in perioada 16 – 20 iulie 2007.


Reprezentantii Ministerului Educatiei ii asigura pe copii ca numarul total de locuri in licee si scoli de arte si meserii este suficient pentru toti candidatii, daca optiunile exprimate de ei in fisa de inscriere sunt realiste.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.