Ultima zi de debransari de la CET

Ultima zi de debransari de la CET

0 226

Proprietarii de apartamente conectate inca la centrala de termoficare mai pot depune astazi cererile de debransare. Ca in fiecare sfarsit vara, ritmul de depunere a cererilor a crescut catre expirarea termenului; daca intr-o zi obisnuita functionarii CET prelucreaza 20 de cereri de debransare, in ultimele zile au avut de rezolvat chiar si 120 de dosare pe zi. In acesta vara s-au debransat de la sistemul centralizat de incalzire circa 3000 de locatari.
Intreruperea furnizarii de apa calda pentru 20.000 de apartamente i-a convins pe brasovenii care stateau inca pe ganduri sa demareze procedurile de debransare de la CET. Unii dintre proprietarii veniti la ghisee au amanat decizia pana in ultima zi, in speranta ca institutiile statului vor gasi solutii de prelungire si pentru aceasta iarna a masurii de subventionare a gigacaloriei, suspendata in prezent. Se poarta, insa, discutii, de trecere a CET-urilor din toata tara la Ministerul Economiei, tocmai pentru a oferi, macar pentru aceasta iarna, garantia ca cei inca bransati la sisteme vor avea caldura.
Numarul proprietarilor care au solicitat debransarea in acesta vara este cu 2.000 mai mic decat cel inregistrat anul trecut. CET continua demersurile de recuperare a datoriilor inregistrate de rau-platnici. Saptamana trecuta centrala a executat silit 2 apartamente ai caror proprietari acumulasera datorii uriase. Procedura de executare silita a datornicilor este intrerupta deocamdata pe perioada vacantei din sistemul de justitie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.