Ultima pretentie marca Tokes – autonomie comunitatilor de unguri aflate in Europa!

Ultima pretentie marca Tokes – autonomie comunitatilor de unguri aflate in Europa!

0 89
Tokes, europarlamentarul care se fereste sa spuna ca reprezinta Romania (aici a fost ales) a venit cu o noua si absurda pretentie privind autonomia comunitatilor de unguri aflate in diferite tari europene. Prin acesta iniţiativa propusă de Laszlo Tokes se solicita ca statele membre UE să fie obligate să acorde autonomie comunităţilor maghiare din afara Ungariei
Intr-o prima reactie, ce vine din lumea politica, deputatul Partidului Social Democrat, Bogdan Diaconu,  arata ca o astfel de pretentie încalcă suveranităţile naÅ£ionale ÅŸi principiile europene.
"Uniunea Europeană este bazată pe integrare, nu pe izolare, enclavizare ÅŸi separatism, aÅŸa cum încearcă să obÅ£ină Budapesta, sponsorul oficial al lui Laszlo Tokes.
DirecÅ£ia primită de la Budapesta de către Tokes are ca scop strângerea de voturi de la cetăţenii maghiari din afara Ungariei, dar efectul ei real este reîntoarcerea Europei spre Evul Mediu ÅŸi spre tribalismul comunităţilor închise în sine, xenofobe ÅŸi conflictuale.
În loc să sprijine comunităţile de maghiari din afara Ungariei să prospere în ţările în care activează, pe calea integrării ÅŸi convieÅ£uirii, Laszlo Tokes preferă să stârnească sentimentele extremiste, cu atât mai periculoase cu cât toÅ£i cetăţenii Europei trec prin momente de criză ÅŸi dezamăgire", se arată într-o declaraÅ£ie de presă a lui Diaconu remisă luni AGERPRES. Potrivit deputatului PSD, soluÅ£ia de depăşire a crizei nu este "baricadarea în spatele apartenenÅ£ei etnice", ci deschiderea spre conlucrare.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.