ULTIMA ORA Numaratoarea paralela contradictorie

ULTIMA ORA
Numaratoarea paralela contradictorie

0 64

Numaratoarea paralela a PSD: Mircea Geoana a obtinut 50,3%
Mircea Geoana a obtinut 50,3% din voturi, in timp ce Traian Basescu este creditat cu 49,7%, afirma liderul social-democrat Viorel Hrebenciuc, dupa numaratoarea paralela efectuata de PSD in circa 80,7% din totalul sectiilor de votare din tara.
Astfel, in Bucuresti, dupa numararea voturilor din 953 sectii, Geoana a obtinut 51,16% iar Basescu 48,84%.
Procente bune obtinute de candidatul PSD, conform numaratorii paralele a partidului:
• Iasi, Buzau, Vrancea – 56%,
• Botosani – 62%.
Viorel Hrebenciuc a spus ca influenta negativa a votului din diaspora ar putea fi de maxim – 0,4%.

Numaratoarea paralela a PDL: Basescu la 50,14%!
Numaratoarea paralela efectuata de PD-L indica un avans de 0,28% in favoarea lui Traian Basescu, care ar conduce, potrivit democrat-liberalilor, cu 50,14% la 49,86% in fata lui Mircea Geoana, dupa contabilizarea rezultatelor din toate sectiile de votare. Candidatul democrat-liberal ar avea 29.354 de voturi avans. Aceste estimari nu includ voturile din strainatate, a anuntat Videanu, la Realitatea TV. „Din punctul meu de vedere rezultatele noastre au eroare 0. Nu am contabilizat inca voturile din diaspora, dar stim cu totii ce rezultat va fi acolo. Pot spune cu siguranta ca Traian Basescu este in continuare Presedintele Romaniei!”, a declarat Videanu. Voturile din 159 din diaspora nu sunt numarate, a mai spus Videanu.

Boicot ordonat de PSD
PSD are in vedere masuri speciale acolo unde s-au semanalat multe nereguli sau fraude electorale.
„Am luat in considerare nuamarul mare de nereguli si fraude pe care colegii nostrii le-au raportat in cursul acestei nopti. Am cerut ca cei din teritoriu sa nu semneze procesele verbale. Arad, Timis, Cluj, Alba, Maramures, Olt sunt cateva din judetele in care am constatat un numar foarte mare de incidente. Au aparut foarte multe semnalari cu privire la implicare a unor organe ale statului in procesul electoral”, a declarat Viorel Hrebenciuc.

Romanii s-au mobilizat la vot
Dupa cum se vede si din graficul alaturat alegerile pentru presedintia Romaniei, din Turul 2, au contrazis regula. Prezenta la vot a fost elementul care a atras atentia tuturor, comentatori, politicieni sau cetateni.
Si in strainatate romanii s-au mobilizat si au fost destul de multi la vot.
Traian Basescu a lansat un apel pe Twitter pentru romanii din diaspora care mai au inca timp sa se prezinte la vot. „La cat de stransa este situatia in tara, romanii din SUA si Canada pot decide Presedintele”, a scris Traian Basescu.
Intr-o declaratie de presa Emil Boc spunea ca PD-L conteaza foarte mult pe voturile din strainatate.
De altfel. MAE informeaza ca, pe baza estimarilor primite de la presedintii sectiilor de votare, in sectiile de votare din strainatate votasera, pana la ora 22.00, ora României, aproximativ 138.500 de cetateni români.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.