ULTIMA ORA – NINGE! NINSOARE IN TRANSILVANIA!

ULTIMA ORA – NINGE!
NINSOARE IN TRANSILVANIA!

0 126

NINGE! NINSOARE IN TRANSILVANIA!


?


A cazut prima ninsoare, este deja zapada totul spre incantarea si ?bucuria turistilor.


Ultima noapte a acestui sfarsit de saptamana a adus ninsoarea. A nins abundent in special la munte! Ninge de la miezul noptii, iar stratul de zapada s-a depus deja de cativa centimetri.


Ninge in Bucegi, in Muntii Fagarasului si in toata zona montana a Transilvaniei Banatului si a Moldovei.


Sunt probleme in traficul rutier asa cum de regula le provoaca prima zapada si aproximarile manageriale in celor care ar trebui sa aiba grija de drumuri.
Ninsoarea a luat prin surprindere atat autoritatile, cat si pe soferi.


Pe drumurile nationale se circula in conditii de iarna, stratul de zapada ajungand de la cativa centimentri in Judetul Btasov la 15 centimetri in Harghita.


Accesul spre Brasov, pe DN 1, se circula extrem de greu. Intre Predeal si Brasov se circula foarte greu, iar Ministerul Transporturilor a anuntat ca la aceasta ora, se intervine cu toate utilajele pentru deszapezire.


Tranfagarasanul a primit o noua ninsoare, stratul de zapada a depasit 13 centimetri.


Pe DN 13 B, spre Pasul Bucin, pe DN 13 A, Miercurea Ciuc – Odorhei, pe DN 12 A, intre Comanesti si Miercurea Ciuc, si pe DN 15, intre Toplita si Borsec, se circula cu mare dificultate, iar soferii care aveau de parcurs drumurile in panta au facut cale intoarsa.


In Pasul Tihuta, cel care face trecerea intre Transilvania si Moldova, circulatia este restrictionata pe un singur sens de mers.
Au fost minus 16 grade noaptea trecuta la Varful Omu. La cota 2200 cantitatea de zapada cazuta atinge chiar 30 de centimetri.
Meteorologii spun ca la munte va fi in continuare lapovita si ninsoare.
Pe Platoul Bucegi, la peste 2200 de metri altitudine, in Poiana Brasov stratul de zapada este inca mic. Temperaturile sunt insa foarte scazute, de minus 2 – 3 grade Celsius. Daca va continua sa ninga stratul de zapada adunat va putea oferi bucuria practicarii sporturilor de iarna tuturor amatorilor,


Evident odata cu prima ninsoare, apar si sfaturile pentru turisti.


Se impune, pentru toti care doresc sa urce pe munte, sa o faca numai cu telecabina si sa fie bine echipati, sa aiba bocanci, haine groase si daca li se intampla ceva, sa alerteze 112.


?


Iza M.

?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.