Ultima ora: A fost descoperit criminalul de la Brasov?

Ultima ora: A fost descoperit criminalul de la Brasov?

0 145

In cursul zilei de sambata, ministrul de interne Liviu Dragnea a declarat ca principalul suspect in cazul dublului asasinat de la Brasov este un cetãtean moldovean, pe nume Serghei Gorbunov si ca acesta ar fi fost retinut pentru cercetari.
Initial, reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Brasov au declarat ca nu este retinut niciun suspect, dupa care, seful IJP, Constantin Arisanu a confirmat retinerea lui Gorbunov. Pe de altã parte, procurorul Ramona Diaconu, de la Curtea de Apel Brasov, a declarat pentru Realitatea TV, cã in acest caz nu s-a emis pânã in acest moment nicio ordonantã de retinere. Ea a precizat cã sunt mai multe persoane audiate in acest caz , dar nu existã o ordonantã de retinere.
Serghei Gorbunov avea de ispasit o pedeapsa cu inchisoarea de 15 ani, in penitenciarul Craiova si a fost lasat, pentru trei luni, sa paraseasca penitenciarul pe motiv modical, moldoveanul fiind diagnosticat cu atacuri de glaucom. El ar fi trebuit sa se intoarca la inchisoare pe 18 august, dar nu a facut-o, fiind dat in urmarire generala.
El era inchis pentru tentativa de omor si daca se confirma ca el ar fi autorul dublului asasinat, va primi pedeapsa cu inchisoare pe viata. Avand in vedere situatia sa, el avea interdictie sa mai detina arme si sa mai exercite vreodata profesia pe care o exercita in momentul tentativei de omor pentru care fusese acuzat. Cum Gorbunov nu a tinut cont de niciuna dintre restrictii, ba mai mult, s-a si sustras pedepsei si a comis un dublu asasinat, nimic nu poate sa-I micsoreze pedeapsa. Decat poate “boala” care i-a induiosat pe cei care au decis sa elibereze “temporar” un personaj periculos, capabil de orice.
Dar, pana la confirmarea suspiciunii, Gorbunov ramane un suspect. Cu certitudine cunoastem doar portretul robot al asasinului, realizat pe baza declaratiilor martorilor si a uneia dintre victime, care a scapat cu viata: „un barbat in varsta de 28-35 de ani, inaltime 1,60-1,70 metri, slab spre atletic si cu umeri lati. In momentul comiterii faptei era imbracat cu o haina tip veston, de culoare neagra, purtata descheiat si cu gulerul ridicat, camasa alba, pantaloni de stofa, de culoare deschisa, pantofi negri luciosi, iar pe cap purta o caciula mare, trasa pe ochi, si ochelari. In mana dreapta tinea o geanta neagra, cu dimensiuni de aproximativ 25-35 de centimetri, cu chinga si catarama din metal lucios. Vorbea gajait, cu un usor accent tabagic”

Pozele seamana, dar pot exista surprize…

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.