Uleiul de catina – un drog al fericirii

Uleiul de catina – un drog al fericirii

0 515

Bogatia in vitamine si aminoacizi esentiali a fructelor de catina confera acesteia proprietati deosebite pentru mentinerea sanatatii organismului.
Fructele de catina erau recunoscute drept o polivitamina naturala prin bogatul continut in „amine ale vietii”, precum vitamina A, B1, B2, C, D, D2, E, F.
Dr. E. M. Kalff, botanist la celebrul centru de cercetari biomedicale din Koln, sublinia ca aceasta planta medicinala contine unica proteina animala regasita in fructe.
Studiile recente efectuate de dr. A.V. Alshoth, neuro-chimist britanic, au dovedit ca in catina se gaseste unicul drog inofensiv.
Cercetarile efectuate in anii 1991-2005 dovedesc prezenta in catina poate a unicului euforizant moderat fara efecte nocive si fara pericolul de producere a tentatiei consumului zilnic, ce ar conduce la dependenta psihica.
Alcaloidul din catina depistat numai in fructul bine copt este similar efectului unei „morfine blande”, care are o structura total diferita de drogul mortal.
Acest „drog”, inca nedenumit stiintific, creeaza „starea de bine”, de automultumire si liniste psihica, prin cuplarea cu unii receptori de membrana din neuronii parasiti de stimuli. Metaforic vorbind, este acea substanta care trateaza zona creierului care sufera de plictiseala, fiind foarte rar stimulata.
„Drogul” din catina este extrem de util celor nevoiti sa efectueze munci fizice sau chiar intelectuale de rutina, defavorizand o mare parte din scoarta cerebrala avida de stimuli noi, inediti si cat mai variati.
Se estimeaza ca o cura de 12 luni cu ulei de catina ar avea efecte benefice asupra creierului sufocat de monotonie. Acest efect ar echivala simbolic cu starea de echilibru a unui concediu de 40 de zile petrecute in conditii de maxim confort. Rezultatele chestionarelor aplicate de psihologi pe consumatorii de catina au demonstrat ca acestia renunta la gandurile pesimiste in procent de 65%. Aceleasi rezultate arata o crestere semnificativa a rationamentelor pozitive si o sensibilizare a perceptiei afective, deseori generand instalarea sentimentelor in profunzime.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.