UEFA : ,,Nu au fost scandări rasiste la meciul România – Suedia”

UEFA : ,,Nu au fost scandări rasiste la meciul România – Suedia”

0 115

Comisia de Disciplină a UEFA a formulat un raspuns oficial, după ce suedezii au acuzat scandări rasiste pe Arena Națională, la partida România – Suedia, din preliminariile EURO 2020. Forul de la Nyon a decis că nu au existat manifestări rasiste la meciul disputat pe Arena Naţională, pe 15 noiembrie 2019. Ca urmare a declaraţiilor din tabăra suedeză, UEFA a decis să numească un inspector disciplinar care să ancheteze cazul de la Bucureşti. Comisia de Disciplină a UEFA a deschis o acţiune disciplinară împotriva României pentru incidentele de la meciul cu Suedia. Federaţia Română de Fotbal este anchetată pentru rasism, pentru bannerele afişate de fani, pentru torţe şi pentru aruncarea anumitor obiecte în teren. Cert e că decizia va fi luată azi, 12 decembrie 2019. Forul de la Nyon a decis că nu au existat manifestări rasiste la meciul disputat pe Arena Națională, pe 15 noiembrie 2019. În urma declarațiilor din tabăra suedeză, UEFA a decis să numească un inspector disciplinar care să ancheteze cazul de la București. Acesta a discutat cu doi dintre jucătorii Suediei, ambii susținând că s-au auzit scandări rasiste. De asemenea, a găsit înregistrări în care fotbalistul Alexander Isak era apostrofat de suporterii români. În acest timp, s-au depus la dosar declarațiile a trei dintre jucătorii noștri, s-au urmărit peste 250 de minute de înregistrări video și s-au extras declarații din tabăra Suediei care au negat prezența rasismului, inclusiv cele ale selecționerului Janne Anderson de la conferința de presă de după meci, când a declarat că nu a auzit astfel de scandări. În plus, s-a demonstrat că au existat doar huiduieli, iar acestea au fost prezente și în momentele în care mingea nu se afla la jucătorul Alexander Isak.

Dovezile furnizate de Federația Română de Fotbal i-au convins pe membrii Comisiei de Disciplină UEFA că nu se impune nicio sancțiune.

În schimb, Federația Română de Fotbal a fost amendată cu 40.500 de euro pentru folosirea materialelor pirotehnice, aruncarea de obiecte în teren și afișarea de bannere interzise”, este comunicatul postat pe frf.ro.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.