UE trimite fonduri pentru salvarea mediului inconjurator

UE trimite fonduri pentru salvarea mediului inconjurator

0 55

Uniunea Europeana vrea sa ajute statele membre in lupta lor pentru mentinerea unui mediu inconjurator sanatos.
In acest scop, a fost instituit proiectul „Life+” pentru anul 2008, in cadrul caruia tara noastra poate sa primeasca 9 milioane de euro daca resuseste sa-i investeasca in proiecte pentru conservarea naturii si a biodiversitatii.
Finantarea totala destinata Romaniei, pentru anul 2008, este de 207,5 milioane de euro si mai include „Life+ Politica si Guvernare in materie de mediu” si „Life+ Informare si Comunicare”.
Pentru perioada 2007-2013, bugetul total alocat de Comisia Europeana prin LIFE+ pentru Romania este de 2,143 miliarde de euro.
Propunerile de proiecte pentru anul viitor sunt in continuare asteptate si se depun pana la 21 noiembrie 2008 la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD).
Printre obiectivele prioritare vizate de UE, se afla si dezvoltarea si intretinerea bazelor de date pentru monitorizarea mediului care sa poata fi accesate de public.
Prin gestionarea computerizata a informatiilor de mediu se vor putea implementa planuri de protejare a speciilor si habitatelor si de prevenire a incendiilor forestiere.
Prin LIFE+ Natura si Biodiversitate se urmareste implementarea politicii si a legislatiei UE in domeniul mediului.
Componenta LIFE+ Politica si Guvernare in materie de mediu urmareste monitorizarea si evaluarea politicii si a legislatiei specifice.
Prin componenta LIFE+ Informare si Comunicare se rezolva problemele legate de informarea populatiei cu privire la toate aspectele legate de mediu.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.