UE si Reforma sistemelor de pensii

UE si Reforma sistemelor de pensii

0 121

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a afirmat marti ca tarile membre ale Uniunii Europene au nevoie de o reforma generalizata a sistemului de pensii, in conditiile in care oamenii traiesc mai mult si au tot mai putini copii, anunta AFP.
„Este intr-adevar o problema si sistemul de pensii trebuie reformat in ansamblu”, a spus el, intr-o conferinta de presa comuna cu premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero.
„Incurajam guvernele sa actioneze responsabil si in cadrul oferit de dialogul social pentru a realiza reformele sistemului european de pensii, pe care dorim sa-l prezervam pentru viitor”, a adaugat el.
Conferinta a avut loc dupa intalnirea noii Comisii Europene cu membrii cabinetului spaniol. Spania detine in prezent presedintia rotativa a celor 27 de state membre.
Comentariile vin dupa ce guvernul socialist de la Madrid s-a confruntat cu primele proteste de masa ale sindicatelor din ultimii sase ani de cand detine puterea, in urma anuntarii unui plan de a majora varsta de pensionare de la 65 la 67 de ani.
La inceputul acestei luni, premierul italian Silvio Berlusconi (un uituc in ce priveste pensia!) a propus si el majorarea varstei de pensionare: „Am ridicat problema ridicarii varstei de pensionare, avand in vedere ca este necesara pretutindeni, pensiile apasa tot mai mult asupra finantelor fiecarei tari”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.