UE ne inapoiaza 16 milioane de euro

UE ne inapoiaza 16 milioane de euro

0 62

Radio France International da o veste buna Romaniei : UE va returna Romaniei o suma considerabila din bugetul comunitar pe 2007 : 16 milioane de euro.
Se pare ca Romania a dat Uniunii Europene mai multi bani decat era necesar, motiv pentru care, datorita corectitudinii de care dau dovada actele referitoare la problemele financiare sunt temeinic instituite de europeni, Romania va fi « re-remunerata ».
Cu toate ca pentru noi, oamenii de rand pare o suma impresionanta, se pare ca aceasta este una ditre cele mai mici sume returnate statelor membre. Acest lucru se datoreaza faptului ca Romania nu a contribuit cu sume prea importante la bugetul comunitar, motiv pentru care suma returnata este direct proportionala cu aceasta contributie.
Cele mai mari sume vor fi primite de Germania – 300 de milioane de euro, Marea Britanie – 258 milioane de euro si Franta – 234 milioane de euro.
Suma totala pe care UE o da inapoi tuturor statelor membre este de 1,53 de miliarde de euro, dupa ce au fost efectuate toate cheltuieliele comunitare.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.