UE cere inapoi banii investiti la „Remus Radulet”

UE cere inapoi banii investiti la „Remus Radulet”

0 134
Primaria risca sanctiuni de la forurile europene pentru lucrarile de modernizare facute la Colegiul Tehnic „Remus Radulet”. Municipalitatea ar putea fi chiar nevoita sa returneze fondurile comunitare pentru ca unitatea de invatamant nu a respectat toti indicatorii prevazuti in contract, printre care numarul de elevi, mai mic cu 200 decat cel prevazut in proiect. Conducerea Inspectoratului Scolar si a liceului cauta acum solutii dupa ce propunerile municipalitatii au fost ignorate.
Anul trecut, autoritatile locale au obtinut o finantare nerambursabila de peste 10,5 milioane de euro pentru a moderniza atat salile de clasa, cat si internatul, astfel ca vechiul liceu sa fie transformat intr-un campus. Asta dupa ce cladirea nu mai fusese reabilitata de peste patru decenii.
Valoarea totala a proiectului a fost de 14.770  milioane de lei, suma la care Guvernul a contribuit cu aproape 4 milioane de lei, iar autoritatile locale cu 2% din valoare. Una dintre conditiile de baza a fost aceea ca, la finalizarea proiectului, colegiul sa numere 920 de elevi.
Reprezentantii primariei au trimis adrese atat catre Inspectorat cat si catre conducerea liceului pentru a gasi cat mai rapid solutii.
Atat conducerea Inspectoratului, insa, cat si cea a colegiului, au fost schimbate de curand, astfel ca nu stiu mare lucru despre acest proiect in afara de faptul ca a fost semnat intre primarie, vechea conducere a liceului si ISJ si, ca orice proiect, are  categoric are niste indicatori care trebuie respectati la finalizarea proiectului.
In acest moment, conducerea liceului impreuna cu cea a Inspectoratului Scolar Judetean Brasov cauta o solutie, pentru ca numarul de elevi de la „Remus Radulet” sa fie reintregit. Comasarea ar putea fi una dintre ele, iar autoritatile au cateva optiuni pentru care vor trebui sa se decida cat mai curand.
Nerespectarea mentinerii numarului de elevi ar putea atrage sanctiuni din partea reprezentantilor Uniunii Europene, cea mai drastica fiind returnarea integrala a fondurilor alocate sau achitarea unei penalizari.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.