Udrea, Berceanu si Seitan, ministri pedelisti urmariti de Fisc

Udrea, Berceanu si Seitan, ministri pedelisti urmariti de Fisc

0 88

Firmele la care sunt actionari majoritari sau minoritari trei dintre membrii cabinetului Boc se regasesc pe lista neagra a datornicilor. Portareii au inceput deja procedurile de executare silita. In timp ce guvernul incearca sa scoata bani din piatra seaca, infierand firmele care nu-si achita datoriile la buget, trei ministri au omis sa achite darile companiilor la care sunt actionari. La finele lui 2009, firmele in actionariatul carora se gasesc cei trei ministri ai cabinetului Boc apareau in executare silita, cu datorii la stat de peste 700.000 de lei.

Daca Elena Udrea, ministrul turismului, acuza incurcaturi in sistemul Agentei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si pune pe masa un certificat de atestare fiscala, Radu Berceanu, seful de la Transporturi, invoca un proces purtat si pierdut cu Directia Generala a Finantelor Publice Dolj. Doar ministrul muncii, Mihai Seitan, da vina pe criza. Prinsi pe picior gresit, ministrii promit sa se achite de datorii in cel mai scurt timp posibil, pentru a scapa de penalitati.
Observati? Nu pentru a respecta legea si a da un exemplu pozitiv din pozitia lor.

”Mi-ati dat o veste proasta”, afirma ministrul Muncii

Ministrul muncii deþine 12,2% din firma Guild-Broker de Asigurare SRL, la care a lucrat pana in februarie 2009, cand a devenit consilierul premierului Emil Boc. La sfarsitul anului trecut, firma avea datorii la stat de 245.482 de lei, potrivit datelor centralizate de site-ul ANAF. Peste jumatate din suma constituie dari catre bugetul asigurarilor sociale.

”Nu am stiut, mi-ati dat o veste proasta. Stiu doar ca situatia financiara nu este dintre cele mai bune, din cauza crizei”, a explicat Seitan.
Directorul firmei, Romeo Jantea, promite ca datoriile vor fi platite luna aceasta.
“Firma nu se afla in situatia de executare silita. Trecem printr-o perioada in care intarzierile, atat in incasari, cat si in plati, fac parte din realitatea economica”, adauga Jantea.

Firma AVI SRL, la care ministrul Transporturilor deþine 80% din actiuni, avea pe 31 decembrie datorii la stat de 459.357 de lei.

O parte consistenta din suma se incadreaza la bugetul de asigurari sociale datorate de angajator, iar cealalta la bugetul de stat. Berceanu spune ca nu se mai ocupa de firma de mult.
“Nici nu stiam, am aflat acum, cand m-ati intrebat”, se scuza ministrul. In schimb, Daniel Nedelcut, directorul general al firmei, care se ocupa cu fabricarea fibrelor din sticla, afirma ca, la sfarsitul lunii ianuarie 2010, au fost achitate datoriile curente, de 97.769 lei.
“Societatea a contestat in instanta procesul-verbal al DGFP Dolj, care constata datorii de 159.822 lei. Procesul in instanta a fost finalizat recent in favoarea DGFP, asa ca vom achita suma chiar in aceasta luna”, sustine el.

MIHAI SEITAN. Ministrul muncii detine 12% din Guild-Broker de Asigurare, firma care, pe 31 decembrie, se afla in executare silita cu o suma restanta de 245.482 de lei

RADU BERCEANU. Seful de la Transporturi este proprietarul AVI SRL, cu 80% din titluri. Firma era datoare 459.357 de lei. Directorul AVI spune ca va achita suma

Si acuma vine randul blondei de la Dezvoltare. Ea afirma: “Eroare a calculatorului”

Firma Dalli Internaþional Co – alta societate decat Dalli Exim, care administreaza parcarile din Capitala, asa cum precizeaza Udrea in declaratia de interese – la care ministrul detine 50% din partile sociale, apare pe lista datornicilor in executare silita pe 31 decembrie 2009 cu o suma infima: 564 de lei.

Elena Udrea sustine insa ca este vorba despre o eroare a calculatorului celor de la Finante.

Dar, pe 30 septembrie, pe site-ul ANAF, firma se afla in procedura de executare silita cu datorii de 17.886 lei la bugetul de stat, 190 de lei la cel al asigurarilor sociale si cu 66 lei datorii la somaj.

Vas a zica toti acesti trei ministry care cer populatiei inca o gaura la curea nu-si achita datoriile catre stat, sfidand legea sip e ceilalti cetateni ai tarii prin functiile detinute. Este drept:”Quod licet Jovi non licet bovi”, dar nu in actualele conditii.
Ma gandesc insa ca toata tarasenia, fiind vorba si de sume mici, a fost scoasa pe tapet ca sa se arate ca du se fac discriminari politice. Caci in rest, pe cei trei se pare ca nici in cot nu-i doare si totul se va sterge curand cu marele burete portocaliu.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.