UDMR vrea Ministerul Dezvoltarii Regionale si functia de vicepremier

UDMR vrea Ministerul Dezvoltarii Regionale si functia de vicepremier

0 104

Partidele politice isi fac calculele in vederea unui nou guvern. Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, raspunzand unei intrebari privind portofoliile pe care le-ar dori Uniunea intr-un guvern cu PNL, ca UDMR este interesata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si sustine pastrarea functiei de vicepremier, post care in opinia lui Marko Bela „isi are rostul” intr-un guvern de coalitie.


Marko a precizat ca Uniunea nu a negociat un guvern format din PNL si UDMR, dar ca poate concepe un astfel de executiv. „Premierul are principala responsabilitate in rezolvarea crizei. Propunerea trebuie sa vina din partea domniei sale”, a adaugat Marko Bela.


Marko a spus ca el ar fi preferat pastrarea formulei actuale de guvernare, dar ca sunt doua impedimente: conflictul dintre PNL si PD „ce nu poate fi stins” si faptul ca PNL, PD si UDMR nu au majoritate in Parlament. „Constat ca trebuie sa schimbam ceva”, a spus presedintele UDMR, precizand ca schimbarea formulei de guvernare nu se leaga de restructurare. Marko Bela a aratat ca despre restructurarea Guvernului se discuta de mai multa vreme, acest proces fiind legat de reducerea numarului de membri ai Guvernului si de desfiintarea posturilor de ministri delegati.


Intrebat daca UDMR este interesata de portofoliul justitiei, Marko Bela a spus: „Justitia ne intereseaza pe noi toti”. Presedintele UDMR a precizat, pe de alta parte, ca Uniunea nu vrea sa conditioneze restructurarea Guvernului de functiile pe care ar dori sa le aiba in viitorul Cabinet.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.