UDMR urmează să controleze întreaga mass-medie audiovizuală românească prin intermediul CNA

UDMR urmează să controleze întreaga mass-medie audiovizuală românească prin intermediul CNA

3 1126

Este incredibil cum au putut fi trași pe sfoară liderii de facto ai Coaliției, Ludovic Orban și Dan Barna, de Kelemen Hunor. Aroganța le-a fost fatală, pentru că au presupus că maghiarii nu vor avea mari pretenții la scorul mic pe care l-au obținut în alegerile parlamentare. Așa că au purces la împărțirea ciolanului mediatic de stat cu superioritatea partidelor mai mari, neatenți la structura de putere și influența efectivă pe care o au respectivele instituții media.
Cel mai ușor au fost de prostit useriștii plusiști care au acceptat Radiofuziunea română, adică postul național de radio, irelevant politic. Nici dracu nu mai ascultă emisiuni politice la radio național ci doar muzică și can-can.

Liberalii au luat crema negocierilor, TVR și Avocatul Poporului, dar au uitat de CNA
Sigur, liberalii știu ce înseamnă încă Televiziunea Română în România rurală, zonă controlată de PSD și în care PNL dorește să pătrundă mediatic, până în casa ultimului locuitor de la sate. Avocatul Poporului este necesar de asemenea PNL și irelevant pentru UDMR pentru că guvernul preponderent liberal are nevoie de protecția constituțională pe care i-o poate furniza inacțiunea și loialitatea persoanei din această funcție, alta decât nesuferita de Renate Weber, numită de Parlamentul lui Dragnea și care atacă toate legile coaliției la CCR.
Mai rămăsese Agerpres-ul care nu poate fi interesantă pentru UDMR pentru că acționează pe teritoriul întregii țări, iar conducerea acesteia nu poate fi schimbată fără scandal public. Materialele de presă sunt preluate de toată presa iar știrile Agerpres din zona HarCovMu prezintă puțin interes pentru presa centrală, cu excepția acțiunilor revizioniste comise câteodată de extremiștii maghiari. Nu fusese introdus în această etapă a negocierilor CNA-ul, cel care cenzurează și amendează cu sume astronomice toate televiziunile, și oamenii de presă care apar la acestea, din România, nu numai pe cea de stat. Acest aspect pune respectiva instituție într-un raport de putere extrem de favorabil față de televiziunile comerciale, în marea lor majoritate ostile puterii guvernamentale.

UDMR și va însuși conducerea CNA și deci controlul de legalitate  asupra televiziunilor românești
Și tocmai de aceea UDMR a pus ochii pe ea. Au deja un membru în CA al acestei instituții, dar mai vor unul sau doi, preluați de la PNL, inclusiv conducerea CNA. Ludovic Orban s-a văzut astfel manevrat de Kelemen Hunor, crezând că experimentatul și subversivul șef al UDMR nu cunoaște importanța CNA și a controlului acestei instituții.
Acum Hunor i-a lăsat pe liberali să aleagă primii iar apoi a venit cu ideea incredibil de malefică de a include în negocieri această instituție care depășește ca importanță și influență media Televiziunea Română. Consecința va fi interzicerea oricăror referiri la acțiunile iredentiste ale extremiștilor maghiari din județele preponderent cu populație maghiară dar și critica televizată a trocurilor mizerabile pe care le face UDMR cu orice putere politică aflată la guvernare pentru obținerea în final a autonomiei Ținutului Secuiesc.

Pas cu pas, o strategie aplicată de UDMR cu mult înaintea președintelui Iohannis
Pas cu pas nu este numai concepția de acțiune politică a președintelui Iohannis, ci este mai ales principiul operativ fundamental al UDMR, ce are ca unic scop final cucerirea autonomiei și chiar a independenței a trei-patru județe din Ardeal. Această acțiune se desfășoară sub directa coordonare a Budapestei, aspect deja dovedit cu probe relevante de serviciile de informații românești, dar degeaba.
Iresponsabilitatea și obtuzitatea politrucilor români ai oricărui partid ajuns la putere ușurează sarcina UDMR în atingerea țelurilor prestabilite.

Libiu Mateescu   

COMENTARII

  1. Ha, nu esti prea istet. Cucerirea autonomiei si succesul revizionismului unguresc se face in legislativ, nu in mass-media.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.