UDMR SI Teokes Laszlo cer „Tinut Secuiesc”, dar nu exista secui !!…

UDMR SI Teokes Laszlo cer „Tinut Secuiesc”, dar nu exista secui !!…

1 504

Examinând situaţia statistică de faţă, se constată că în centralizarea datelor recensământului din anii menţionaţi nu există rubrică în care să fi gureze populaţie de etnie secuiască între locuitorii celor trei judeţe:covasna,harghita,mures!
În ce-i priveşte pe secuii din România, este bine să reamintim că ei au figurat printre naţionalităţile privilegiate din Transilvania până în anul 1876, când, pe baza legii administraţiei din luna martie 1876, emisă de către autorităţile centrale de la Budapesta.

Atunci fostele scaunele secuieşti şi săseşti au fost desfiinţate, iar teritoriile lor transformate în comitate, sau alocate direct organelor centrale ale statului maghiar. Deci, nu românii sau Statul Român au desfiinţat autonomia traditionalelor scaune secuiesti, ci conaţionalii lor maghiari.
Este de neînţeles pe ce se bazează in continuare lansarea cererii de autonomie a ţinutului secuiesc, dacă nu există secui. Presupunând că, în situaţia recensământului din 2002, cifrele din rubrica „Altă etnie” ar reprezenta exclusiv secuii, se constată că, faţă de maghiari (164+276+229=669), Secuii (0,155+0+0,119+0,202=0,470) există într-un procent total nesemnificativ.
Reiese că n-avem secui, dar cerem autonomie pentru ei. Cum se justifi că această cerere invocată de UDMR în sprijinul secuilor?
Se demască astfel politica paşilor mărunţi pe care formaţiunea maghiară o practică în scopuri revanşarde, cărora li s-a dat glas direct în cadrul ultimei adunări de la Târgu-Mureş, unde s-au exprimat proteste „faţă de subjugarea maghiarilor” (nu a secuilor?!) şi s-a proclamat de către presedintele de onoare, Marko Bela: „Noi trăim pentru Ardeal şi trebuie să luptăm pentru Ardeal”tinut-secuiesc 2
De data aceasta, reprezentantii maghiarimii şi-au dat arama pe faţă. Întrucât obiectul revendicării de autonomie secuiască este nul, se dezvăluie adevăratul scop pus în lumină pregnant prin cuvântul celor care nu-l mai pot ascunde: autonomie pentru maghiari, şi mai apoi – Ardealul. Se clarifi că tactica tuturor cerinţelor în favoarea secuilor, care au constituit doar o cortină în spatele căreia, de 90 de ani, se ţin şedinţele şi instrucţiile revanşarde ale maghiarimii de pretutindeni.
Pentru că îi deranjează evocările romanilor referitoare la anii 1940 – 1944, ni se cere „să uităm istoria”. Deşi sunt greu de uitat ororile pe care le-au îndurat atunci, românii n-au săvârşit în timpul care a trecut niciun act de vendetă etnică. Şi apoi, memoria ne este împrospătată de toate aceste ameninţări care persistă şi devin tot mai intense, multe din ele necunoscute de locuitorii de dincolo de Carpaţi.
Se pune întrebarea: de ce până acum, de când s-a lansat direct si tot mai vehement falsa  problema autonomiei secuilor, nimeni la Bucuresti nu a luat atitudine politica, să dezvăluie aberaţia acestei pretenţii, atâta vreme cât din recensământ nu reiese existenţa lor?!
Domnilor jurnalişti, pentru că aveţi mijloacele necesare unei investigaţii, vă rugăm să verifi caţi datele statistice şi să înfăţişaţi lumii, mai ales forurilor europene, agresivele acţiuni ale acestei minorităţi pe care pământul României o hrăneşte şi o suportă.
In U.E. ţara noastră este apreciata tocmai aflându-se în fruntea tuturor ţărilor Uniunii Europene în ceea ce priveşte tratamentul minorităţilor în drepturi şi protecţie.
Solicitam autoritatilor să dea oficial publicităţii aceste date, deoarece pentru noi este o dilemă demersul maghiarilor ascunşi în spatele unei fantome, secuii nefigurând în documentele de evidenţă ale Statului Român.


Semneaza:Un grup de români din Alba-Iulia si Asociatia civica ProMârzescu din Brasov

COMENTARII

  1. Subiectu mergea „…uns”la rubrica
    Gesta Siculorum, in loc de…subiectele alea cu ecologia! „”Gesatzia” secuilor,cum ar veni?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.