UDMR și liderii maghiari vor… mai nou măcar Ardealul cu Muntii Apuseni...

UDMR și liderii maghiari vor… mai nou măcar Ardealul cu Muntii Apuseni …și nu Transilvania!

0 217

Se știe inca de la infiintzare că U.D.M.R. este o organizație „bizara”: desi s-a declarat neguvernamentală face totul sa participe la guvernarea României. Desi este asimilată NELEGAL, cu un partid politic –  care nu s-a înregistrat niciodată la Tribunalul București și nu figurează înscris în Registrul partidelor politice din țara noastră, funcționează ca un partid politic!

În ultimii  30 de ani, ca să poată acționa „eficient” împotriva romanilor si a Limbii Române, pentru dezmembrarea teritorială a României și anexarea Ardealului la Ungaria, acesta organizațiae antiromânească, cu comportament  șovin, nu o dată ultranaționalist și extremist – U.D.M.R. a beneficiat anual de următoarele surse de finanțare (la vedere):
– subventii  din Bugetul Statului Român, ca partid politic;
– subventii de la Guvernul României, ca organizație culturală;
subventii pe fatza sau pe ascuns de la Guvernul Ungariei, ca organizație subordonata  și cal troian în Parlamentul și Guvernul României;– venituri importante si de la anumite Consilii județene și multe Consilii locale, de regulă, cu președinți, primari și consilieri locali ai U.D.M.R.;
– subvenții de la multe organizații neguvernamentale (O.N.G.-uri straine!!) iar in ultima vreme si din rețeaua miliardarului ungur-american Gyorgy Soros.In acest timp, începand din anul 1918 – din cei peste 240.000 de romani recenzati, azi au mai ramas in Ungaria putin peste 20.000 si sunt tot mai izolati si napastuiti !! 
În aceasi perioada,pana la…ultima  „Revolutie” a popoarelor din Centrul si Estul european,maghiarii din Transilvania ai sporit ca numar ,fata de cei din patria mama!! –  cu peste 17%,(mai mult chiar decat romanii !! din Țara-Mamă) 

Anul acesta insa, românii de pretutindeni au aflat din mass-media, despre congresul al XIV-lea al U.D.M.R., următoarele:
– liderii U.D.M.R. au confirmat și reafirmat că obiectivul lor principal îl constituie obținerea autonomiei Ardealului și la acest obiectiv niciodată nu vor renunța!!.
-Participanții la congres în cuvântul si comportamentul lor au „ocolit” prevederile Constituției  incepand cu sabotarea  folosirii Limbii Române, limbă oficială a statului.

Organizatorii congresului U.D.M.R  și acțiunile sale vizând  autonomia culturala și teritoriala a Ardealului, primarul Emil Boc (fost Prim-ministru al României!) a participat la deschiderea congresului U.D.M.R., fiind nevoit să își pună căști pentru …traducerea TUTUROR cuvântărilor si luarilor de cuvant din limba maghiară, desi primarul Emil Boc a uitat că este profesor universitar de „drept constituțional” …exprimând și în ungurește cuvinte de salut!.

Este bine de stiut ca dintre participanții din sala congresului, peste 95% au fost cetățeni români, membri în Parlamentul si în Guvernul României, sau în instituțiile centrale si locale ale Statului Român, în instituțiile deconcentrate ale ministerelor, în instituțiile publice din toate județele țării noastre care vorbesc, firesc, Limba Română și cunosc astfel limba oficială a tarii ai carei cetateni sunt!!.
Din pacate, la congresul U.D.M.R. organizație (a)politica cu funcționare de partid politic, prezentă în Parlamenta și aflată mereu la guvernare (și acum!!) împreună cu P.S.D și A.L.D.E., indirect, s-a interzis folosirea Limbii Române!

Slugile ănsș tot slugi: președintele Senatului României și al A.L.D.E., Călin  Popescu Tăriceanu s-a adresat și el participanților în limba maghiară, limba oficială, desigur, în Ungaria, nu   la congresul U.D.M.R. desfășurat în municipiul Cluj-Napoca. El a uitat… să se laude la Congresul U.D.M.R. de la Cluj-Napoca  că prietenul lui cel  bun și partener de afaceri era fostul ambasador al Ungariei la București, numitul Rudas Erno, ofițer în serviciile secrete ungare. Acest cetățean a fost șeful Consulatului Ungariei la Cluj-Napoca unde a desfășurat și coordonat acțiuni împotriva Poporului Român vizând dezmembrarea teritorială a țării noastre.
În anul 1988, a fost  expulzat din România și din aceasta cauza s-a închis Consulatul Ungariei de aici. După lovitura de stat din decembrie 1989, ostentativ, Ungaria l-a numit tocmai pe el, pe același Rudas Erno,ambasadorul ei la București !!

Nimic nu a fost întâmplător la ultimul congres
– Imnul Național al României a fost „retras” din manifestarile de rutina  ale deschiderii congresului U.D.M.R. Participanții au cântat numai imnul național al Ungariei…
– Pana si  Drapelul Național al României a fost scos de pe clădirea Sălii Polivalente din Cluj-Napoca cât și în interiorul ei. În sala închiriată congresului U.D.M.R. au fost numai drapele ale Ungariei si steaguri ale Ungariei mari, un steag unguresc absolut  anacronic al Ardealului (așa-zisul steag secuiesc, care n-a existat!).
– Participanții au purtat cocarde și ecusoane având strict culorile drapelului național al Ungariei vecine.
– Ostentativ, după trei decenii de la înfiintare, udemeristii  participanți la congres au votat și au aplaudat în picioare înlocuirea steagului și siglei U.D.M.R. cu… drapelul național  Ungariei. 
Ca urmare, în Parlamentul României, la grupurile parlamentare ale U.D.M.R. va fi introdus  steagul Ungariei.La fel se va întâmpla în multe cabinete din Palatul Victoria și din sediile tuturor ministerelor unde au fost plasați reprezentanți ai U.D.M.R.

udmrAceeași situație, la cererea UDMR , se va putea întâlni în sediile altor instituții centrale și descentralizate. Pe toate sediile U.D.M.R. din București și din Ardeal vor flutura insa drapelele Ungariei care de-acum sunt și ale U.D.M.R.
Liderii U.D.M.R. speră să-i păcălească pe câțiva români naivi spunându-le că este o „coincidență” faptul că drapelul Ungariei va fi arborat, ostentativ în mii de exemplare, pe clădiri din Ardealul Românesc. În nicio țară din Uniunea Europeană și nici în S.U.A., Ungaria nu a îndrăznit să arboreze drapelul roșu-alb-verde pe imobilele proprietate a unor etnici maghiari din acele țări. 

Doar în România, Președintele Iohannis și Guvernul Dăncilă nu solicită, firesc, respectarea Constituției și a legilor U.E. de către etnicii maghiari – membri ai U.D.M.R. si organizatiile lor.
În Slovacia, Parlamentul a interzis aplicarea legii din Ungaria a dublei cetățenii, iar presedintele si premierul Ungariei au fost declarati 
persoane neagreate și nu se li permite intrarea acestora pe pământul slovac decat in delegatii oficiale, agreate de autoritatile de la Bratislava! Iata un popor, nici jumatate căt romanii… Dar patrioti!!

Pentru a completa „recuzita”, în mod provocator, pentru fiecare casă și apartament unde locuiesc etnici maghiari, Guvernul de la Budapesta, împreună cu U.D.M.R., a donat câte un drapel al Ungariei! Dar de ce si un steag unguresc al Ardealului?  Acest așa-zis steag al ținutului secuiesc (…fără secui, deoarece această minoritate etnică, conform recensamantului  nu există în România și nu este reprezentată în Parlament printr-un deputat secui, așa cum prevede Constituția României!) este deja arborat pe mii de case din județele Covasna, Harghita, precum și pe  clădiri unde își au sediul instituții ale Statului Român.

La finalul congresului U.D.M.R. a fost votată rezoluția „Un viitor pentru Ardeal”… în Ungaria mare. Participanții la congres au votat indirect pentru anexarea Ardealului la Ungaria! Ei s-au referit numai la Ardealul de dupa Diktatul de la Viena !! și niciunul dintre ei nu a mai vorbit despre  Transilvania, adică țara de dincolo de păduri.
In concluzie Ungaria…si-a mai redus din pretentii  și liderii maghiari
vor… mai nou macar Ardealul cu Muntii Apuseni … și nu Transilvania!

Prof. Deak Andrei

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.