UDMR si-a gasit candidat pentru prezidentiale

UDMR si-a gasit candidat pentru prezidentiale

0 171

Ieri, Uniunea Democrata Maghiara din Romania si-a stabilit la Targu Mures viitorul candidat pentru postul de presedinte al Romaniei. Dupa discutii cu potentialii candidati la Presedintie din partea uniunii, Consiliul Permanent a decis sa sprijine candidatura presedintelui executiv, Kelemen Hunor.
Cei trei finalisti se pare ca au fost senatorul Frunda Gyorgy, vicepresedintele executiv, deputatul Borbely Laszlo, si preºedintele executiv, deputatul Kelemen Hunor, iar Consiliul Permanent a optat pentru cel din urma. Marko Bela, presedintele UDMR a declarat, la sfarsitul intalnirii, ca decizia finala legata de candidatul UDMR la Presedintie va fi luata de Consiliul Reprezentantilor Unionali, care se va intruni astazi la Targu Mures.
„Prima decizie pe care am luat-o si care este o propunere, bineinteles, pentru ca CRU va decide, este ca UDMR sa aiba propriul candidat pentru prezidentiale. Am discutat si posibilii candidati si am formulat si aici o propunere, nu prin vot – trebuie sa va spun acest lucru – ci in urma dezbaterii acestei probleme, ajungand la un consens, dupa ce am avut o discutie in prealabil si cu posibilii candidati.
Deci cu colegii care au fost nominalizati in mod informal, cu domnul Borbely Laszlo, cu domnul Gyorgy Frunda, cu domnul Kelemen Hunor”, a declarat mass-mediei presedintele UDMR.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.