UDMR se lipeste iar de guvernare

UDMR se lipeste iar de guvernare

0 51

Liderii UDMR si PD-L s-au reunit, ieri dimineata, la sediul democrat-liberalilor din Aleea Modrogan.
Liderii celor doua partide, Emil Boc si Marko Bela, au declarat la finalul intalnirii ca au pus la punct cateva dintre principiile actului de guvernare si ca asteapta acuma atat decizia Curtii Constitutionale cu privire la validarea mandatului lui Traian Basescu, cat si raspunsul PNL legat de intrarea la guvenare.

„Am continuat discutiie in jurul nucleului Partidului Popular European din Romania, PD-L si UDMR, in vederea constituirii unei majoritati parlamentare. Am discutat cateva lucruri in plus privind principiile actului de guvernare. Asteptam raspunsul de la PNL. O majoritate sanatoasa ar fi una care sa contina PD-L-PNL-UDMR „, a declarat premierul interimar Emil Boc.
„Am facut o radiografie a ceea ce nu a functionat in celelalte aliante”, a tinut sa precizeze presedintele PD-L, in legatura cu intalnirea de ieri.

„E firesc sa ne grabim. Urgenþa este formarea unui guvern stabil. Am reusit sa convenim principiile pe baza carora sa formam guvernul. N-am cerut niciun portofoliu pentru ca nu am discutat acest lucru. Numai dupa validarea alegerilor vom putea si negocia „, a precizat Marko Bela, la finalul reuniunii de ieri dimineata.
Sunt sigur ca UDMR nici nu se va omori dupa vreun portofoliu – eventual doar unul inventat asa, de aflatul in treaba – in schimb vat rage tare cu autonomia Tinutului Secuiesc si, profitand de preconizata modificare a Constitutiei, va cere sa dispara din aceasta chestia cu statul unitar si cu limba oficiala romana, la aceasta adaugandu-se si maghiara. O sa vedeti.
Vineri, reprezentantii celor doua partide au avut o alta intalnire pentru a discuta variantele pentru formarea unei majoritati. Sambata, cei de la PD-L s-au intalnit cu grupul independentilor din Parlament, pe care i-a rezolvat urgent, caci tradatorii sunt lesne de manipulate.

Ce se mai poate adauga la aceste farafaslacuri este ca, daca PD-L mai poate cumva prezenta franturi de doctrina de dreapta, ca sa isi justifice prezenta in PPE, nu vad ce poate arata , ca fiind in aceasta parte a spectrului politic, UDMR, un fel de frunza in palele vantului opportunist.

Si iar ne-am aranjat pe cativa ani!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.