UDMR reia colaborarea cu PNL?

UDMR reia colaborarea cu PNL?

0 110

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat zilele trecute pentru NewsIn ca nu exclude posibilitatea ca parlamentarii Uniunii sa semneze motiunea de cenzura pe subiectul rectificarii bugetare, in principal al impozitului forfetar, iar aceasta va fi una comuna cu PNL.
„In principiu, nu exclud ca UDMR sa semneze o motiune de cenzura in comun cu PNL, dar nu va fi vorba despre o moþiune a PNL la care sa adere UDMR”, a accentuat liderul Uniunii.

Marko a precizat ca liberalii le-au „semnalat” celor din conducerea UDMR demersul inaintarii unei motiuni de cenzura, dar pana acuma nu a avut loc o discutie clara cu cei din PNL.
Din aceasta perspectiva, Marko Bela a subliniat ca nu s-a luat o decizie oficiala in formatiunea sa privind sustinerea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului, urmand sa aiba loc mai intai o „analiza privind subiectul”.
„Este clar ca numai in comun putem sa depunem o motiune de cenzura”, a punctat liderul maghiarilor.

Pe de alta parte insa, tot surse din UDMR au afirmat, deasemenea pentru NewsIn, ca parlamentarii formatiunii incep sa fie deranjati de modul in care procedeaza conducerea PNL Acestia anunta intentia de a declansa o motiune de cenzura fara a discuta cu reprezentantii Uniunii inainte de a lua hotararea, in conditiile in care, pentru depunerea unui astfel de text, este nevoie de semnaturile ambelor grupuri parlamentare.
Liberalii au procedat la fel si in privinta unei motiuni de cenzura pe care ar fi urmat sa o depuna in cazul in care Guvernul si-ar fi asumat raspunderea pe Coduri. Si atunci, udemeristii au declarat, ulterior, ca nu exclud posibilitatea de a sustine motiunea de cenzura, dar nu ca simpli semnatari ai textului PNL, ci in calitate de coautori.
Si uite cum udemeristii isi arata coltii de cum au fost bagati putintel in seama, simtindu-se „deranjati” ca nu li s-a prezentat osciorul pe tipsie de aur, ci pe tava de opozitie.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marþi, la finalul sedintei Consiliului National Executiv, ca acest for a luat decizia politica de declansare a procedurilor pentru initierea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului in principal din cauza introducerii impozitului forfetar in cadrul viitorului Cod fiscal.

Antonescu a precizat ca, pentru initierea si depunerea unei motiuni de cenzura, vor avea loc discutii cu parlamentarii UDMR. Cat priveste o eventuala discutie cu cei din PSD, presedintele liberal a afirmat ca nu a avut niciun fel de discutie cu cineva din PSD pe acest subiect.
Totusi, gurile rele soptesc ca ar putea exista printre pesedisti unii mai duri si neinfricati, care sa se alature la vot incercarii de clintire a acestei guvernari execrabile si bazata doar pe minciuni fara perdea si inechitati – vezi cazul Elenei Udrea, zambind prin plimbarile-i turistice cum va aranja ea toate minunatiile tarii si privind prin fereastra vitrinelor cu potentiale obiective fara a avea bani in cont, insa fiind singura care a ramas cu tichetele pentru turism in poseta, la ultima rectificare bugetara – voturi cu tendinta de a lovi si in sleampatul Basescu.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.