UDMR recunoaste greseala de la Cluj-Napoca

UDMR recunoaste greseala de la Cluj-Napoca

0 235

Coroana mortuara depusa vineri, cu ocazia Zilei Nationale, de catre Filiala clujeana a Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania (UDMR) la statuia lui Avram Iancu, a fost indepartata, din ordinul prefectului – Alin Tise. Acesta a promis ca va fi efectuata si o ancheta in acest caz, iar la alte manifestari organizate de acum inainte coroanele vor fi verificate.


Nici primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc (presedintele PD), nu s-a lasat mai prejos cerand reprezentantilor UDMR Cluj sa-si prezinte scuzele.


Desi viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Boros Janos, a incercat sa explice cum au stat lucrurile, nu a reusit sa convinga pe nimeni. Acesta a declarat, din partea UDMR Cluj, ca felul in care a fost aranjata corona, compusa din crizanteme albe, rosii si crengi de brad, nu a comportat nici o semnificatie anume si ca nu a existat nici o intentie in aranjamentul acesteia cu respectiva panglica.


Pana la urma Organizatia Judeteana a UDMR Cluj a prezentat, in cursul zilei de luni, scuze publice pentru gestul viceprimarului Boros Janos, care a depus, la ceremonialul prilejuit de Ziua Nationala a Romaniei, o coroana cu doliu.
Pana la urma presedintele UDMR Cluj, Laszlo Attila, sustine, intr-un comunicat, ca a fost vorba de o greseala, care nu reprezinta vointa filialei. „Organizatia noastra, de la infiintare, respecta legile Romaniei si niciodata nu a folosit si nu va folosi metode nelegale in activitatea sa. In ziua de 1 decembrie, modelul panglicii atasate coroanei noastre a fost ales de furnizor si nu s-a dorit a fi o jignire la adresa participantilor. Ne cerem scuze fata de cei ofensati pentru aceasta greseala, ivita fara vointa noastra”, se precizeaza in comunicat.


Pana la urma, scuzele sunt binevenite, dar gestul in sine – greu de uitat, dincolo de insolenta sa, este o sfidare a bunului simt si practicelor legate de astfel de ceremonii.


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.