UDMR in fata scoaterii din Parlament

UDMR in fata scoaterii din Parlament

0 96

Infiintarea Partidului Popular Maghiar din Transilvania va conduce la divizarea comunitatii maghiare si va crea pericolul ca aceasta sa nu mai poata fi reprezentata in Parlamentul Romaniei de catre UDMR, a declarat, marti, la Deva, intr-o conferinta de presa, europarlamentarul Iuliu Winkler, presedintele UDMR Hunedoara. El a aratat ca in fiecare an preelectoral au aparut teme de dezbatere referitoare la reprezentarea politica a comunitatii maghiare, mentionand insa faptul ca UDMR a fost votata de 75 la suta dintre maghiarii din Ardeal, la nivel national procentul fiind de 90 la suta.
”In fiecare an preelectoral din 1996 si pana astazi au aparut aceste teme cu privire la scindarea UDMR. Am avut de mai multe ori partide alternative la UDMR, am avut opinii care trimit politicienii maghiari in partidele romanesti, si nici asta nu este o noutate. Eu cred ca pericolul acum este mai mare decat de obicei, ca atare si mobilizarea noastra trebuie sa fie mai puternica. UDMR reprezinta comunitatea maghiara din Romania, nu doar pe aceia care voteaza UDMR, ci si acei maghiari care nu voteaza UDMR, de aceea raspunderea noastra este foarte mare. Cei care doresc sa infiinteze alternative la UDMR, nu doresc altceva decat sa scoata Uniunea din Parlamentul Romaniei si sa puna, astfel, sub semnul intrebarii, viitorul comunitatii maghiare din Transilvania”, a spus liderul UDMR Hunedoara.
In context, Iuliu Winkler a prezentat exemplul alegerilor locale din anul 2008, cand UDMR Hunedoara a pierdut un post de consilier local in orasul Lupeni pentru ca i-au lipsit 28 de voturi, in conditiile in care un candidat independent de origine maghiara a adunat 170 de voturi de la alegatorii din localitate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.