UDMR impotriva asumarii lui V. Ponta?

UDMR impotriva asumarii lui V. Ponta?

0 88
VicepreÅŸedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat duminică la Târgu MureÅŸ, că Uniunea va decide marÅ£i dacă va semna sau nu moÅ£iunea de cenzură pe care opoziÅ£ia parlamentară intenÅ£ionează să o iniÅ£ieze după ce Guvernul îÅŸi va asuma răspunderea pe Legea retrocedării.
''Vom mai avea discuÅ£ii, mâine, poimâine ÅŸi vom avea ÅŸi câteva propuneri suplimentare, pentru că ni se pare foarte lungă această perioadă în care cei care nu pot primi în natură vor primi eÅŸalonat aceÅŸti bani (de despăgubiri, n.r.) sau pot să opteze pentru o altă variantă – vom vedea, vom decide probabil marÅ£i ce vom face, dacă vom fi ÅŸi noi semnatarii sau nu ai moÅ£iunii de cenzură care probabil că va fi înaintată de opoziÅ£ie.
Vom decide marÅ£i, în funcÅ£ie ÅŸi de discuÅ£ii. Este o variantă mai bună decât varianta iniÅ£ială, noi am dori ca încă două-trei amendamente să fie acceptate. V-am spus: în legătură cu cazul în care nu se pot retroceda în natură, cu eÅŸalonarea; ÅŸi sunt unele care nu sunt foarte spectaculoase, dar sunt de ordin procedural, în legătură cu funcÅ£ionarea acelor comisii de retrocedare – să nu stea ani de zile fără să retrocedeze ÅŸi ÅŸtiÅ£i foarte bine, în unele situaÅ£ii, deÅŸi au fost toate deciziile clare ÅŸi din partea justiÅ£iei, totuÅŸi nu s-a retrocedat din cauza unor comisii. ÅžtiÅ£i foarte bine, ÅŸi aici în judeÅ£ul MureÅŸ, la păduri ÅŸi la altele", a spus Borbely. Politicianul a arătat că UDMR doreÅŸte introducerea de sancÅ£iuni 'mult mai drastice', în cazul în care anumite suprafeÅ£e trebuie retrocedate 'ÅŸi cineva nu vrea, din varii motive, care exced legea'. Borbely a precizat că UDMR conÅŸtientizează faptul că este în opoziÅ£ie, însă va negocia acceptarea amendamentelor propuse. 'Totdeauna negociezi, ÅŸtim că suntem în opoziÅ£ie, ÅŸtim că e 67 la sută majoritatea – nu avem iluzii. Dar până acum, vă repet, a fost totuÅŸi un dialog ÅŸi au fost câteva amendamente acceptate. Ceea ce este pozitiv faţă de situaÅ£ia în care suntem, noi am discutat ÅŸi cu cultele, ÅŸtiÅ£i foarte bine, se pare că va fi o discuÅ£ie ÅŸi cu cultele, la nivelul Guvernului', a mai spus Borbely. Acesta a afirmat că, în urmă cu un an, când UDMR era la guvernare, a împiedicat guvernul din care făcea parte 'să promoveze o lege prin care doreau iniÅ£ial să oprească restituirea în natură'. ''Acum am avut mai multe modificări, unele au fost acceptate, deÅŸi suntem în opoziÅ£ie. A fost redus de exemplu de la 25 de ani la 10 ani acea perioadă când instituÅ£iile publice, deci în cel mult 10 ani trebuie să predea practic (proprietăţile, n.r.) la culte ÅŸi la alÅ£ii, la care se restituie. Sunt ÅŸi alte modificări care le-am propus, ca să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat cu colegii noÅŸtri Marko Attila ÅŸi cu cei doi care au fost în prima fază condamnaÅ£i pentru că avut culpa de a retroceda către biserică o clădire', a susÅ£inut Laszlo Borbely.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.