UDMR imparte Romania

UDMR imparte Romania

0 54

De grija tarii in care traiesc, udemeristii nu mai pot dormi linistiti, mai ales cand ingerasi cu aripi vopsite la Budapesta le mangaie somnul.
Un reprezentant al acestei adunaturi, pe deasupra si europarlamentar din partea Romaniei, un anume Iuliu Winkler, afirma ca impartirea teritoriala a Romaniei pe judete a fost facuta de regimul ceausist in mod arbitrar.
“Ar trebui sa trecem la sistemul regional si asta presupune revizuirea Constitutiei. Stim ca ideea va starni orgolii nationaliste, dar cred ca am dovedit ca lucram in interesul tarii, nu doar al minoritatii maghiare.”
Citind aceasta declaratie ma intreb: oare autonomia secuilor nu este un orgoliu nationalist?
Iar revizuirea Constitutiei este vechea dorinta udemerista, ca sa dispara chestia cu statul national unitar, aceasta sintagma urmand sa fie inlocuita cu vreo ganganie federala, din care sa faca parte, pentru inceput, si reinviata mortaciune de Regiune Autonoma Maghiara, aceasta intr-adevar infiintata de comunisti prin anii ’50.
Ideile acestea ii trec prin cap lui Winkler in contextul afirmatiei ca UE nu agreaza actuala impartire teritorial-administrativa a Romaniei, deoarece astfel romanii nu pot absorbi, chipurile, fonduri, actualul sistem cu cele sapte regiuni economice nefiind productiv.
Winkler bate astfel saua ca sa priceapa nu stiu care iapa politica in lipsa de procente electorale ca, la schimb cu RAM, udemeristii i-ar putea da ovaz de-o cina, ca sa aiba forta de a cuceri ciolanul.
Iar cele 15 regiuni teritorial-administrative ar fi revenirea la sistemul comunisto – stalinist postbelic, in care asa-zisul tinut secuiesc exista sub denumirea de Regiunea AUTONOMA Maghiara.
Mari pungasi sunt maghiarii inregimentati sub flamura unei uniuni culturale neinscrise oficial in registrele culorilor politice.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.