UDMR face ce face- si tipa dupa autonomia Tinutului Secuiesc

UDMR face ce face- si tipa dupa autonomia Tinutului Secuiesc

0 87

Se pare ca UMDR-ul este cu lectia bine invatata in aceasta perioada in care autonomia Tinutului Secuiesc este principalul subiect politic. Iar cand nu apare acest subiect in discutii,?gasesc ei o modalitate de a aduce in prim-plan acest subiect delicat.


??????????? Intruniti la Conferinta regionala a reprezentantilor UDMR in autoritatile locale, participantii au adoptat o declaratie in care apreciaza drept „fireasca” nazuinta Tinutului Secuiesc la autonomie teritoriala. Participantii la reuniunea au adoptat o Declaratie privind unirea administratiilor locale pentru folosirea posibilitatilor de accesare a fondurilor Uniunii Europene, pentru dainuirea si modernizarea comunitatii maghiare, in care isi fixeaza o serie de principii si obiective.


??????????? „De aceea, Conferinta Regionala pentru Administratie Locala a UDMR considera ca sarcina primordiala a sa unirea administratiilor locale din Tinutul Secuiesc, Partium si din zonele de diaspora pentru asigurarea dezvoltarii rationale si coordonate si asigurarea dezvoltarii durabile”, sustine declaratia.


??????????? Un semnal de alarma ar fi faptul ca?enunturile din declaratie sunt aceleasi pe care le?ofera si europarlamentarii romanii de la Bruxelles, ?Iuliu Winkler si Laszlo Tokes.


??????????? Unul dintre cei care?ia atitudine?este deputatul PSD Vasile Puscas care l-a atacat Laszlo Tokes, despre care spune ca „inoata doar in ape tulburi”. PSD-istul condamna faptul ca europarlamentarul independent abordeaza subiecte legate de „autonomii de toate felurile, pana la enclavizari in spatiul transilvan”.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.