UDMR da cu porcii in alegatori

UDMR da cu porcii in alegatori

0 82

Liderii UDMR Covasna au decis sa mareasca miza si sa sacrifice nu unul, ci doi porci rotofei pentru a-i recompensa pe locuitorii din Valea Scurta, un sat apartinator comunei Estelnic, din zona Targu Secuiesc, care s-au prezentat duminica la vot in proportie de 93%.
Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, prezenta la vot a fost de peste 67% in comuna Estelnic, iar recordul absolut il detine satul Valea Scurta, unde au votat 207 cetateni din totalul de 223 cu drept de vot, din care candidatul UDMR pentru Camera Deputatilor Olosz Gergely a obtinut 119, iar cel pentru Senat, Bokor Tibor 196.
Tamas Sandor, care a condus campania electorala a UDMR, a declarat ca s-au gandit sa sacrifice doi porci de cate o suta de kilograme pentru ca unul nu ar fi de ajuns pentru toti cei 200 de alegatori impreuna cu care vor sa sarbatoreasca victoria.
Prezenta inregistrata la Valea Scurta a fost intr-un contrast “izbitor” cu a celorlalti locuitori ai judetului Covasna care s-au numarat din acest punct de vedere printre ultimii din tara, spre deosebire de anii precedenti cand erau in frunte.
Majoritatea politicienilor covasneni au pus acest lucru pe seama unei campanii negative la adresa clasei politice facute de o parte a presei, dar si a dezinteresului electoratului pe fondul problemelor de zi cu zi si a dezamagirii fata de guvernanti.
UDMR a castigat trei mandate de deputat si doua de senator din judetul Covasna, care au fost adjudecate de tanarul omul de afaceri Edler Andras, deputatul Marton Arpad, Olosz Gergely, respectiv fostul primar la municipiului Sfantu Gheorghe, Albert Almos si profesorul Bokor Tibor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.