UDMR a targuit preluarea SGG

UDMR a targuit preluarea SGG

0 67

Nimeni nu visa saptamana trecuta ca UDMR va conduce cel mai important „departament” al Guvernului Boc, Secretariatul general. Bine spunea Peter Eckstein, fostul consilier a lui Basescu, despre noul trofeu luat de UDMR – a targuit bine. UDMR va prelua Secretariatul General al Guvernului in schimbul sustinerii democrat-liberalului Vasile Blaga pentru presedintia Senatului, a anuntat luni, la Palatul Parlamentului, presedintele Uniunii, Kelemen Hunor.
„UDMR va prelua Secretariatul General al Guvernului si, in schimb, il vom sustine pe domnul senator Blaga, asa am inteles, ca el este candidatul PDL. Sper ca in seara asta aceasta situatie se va finaliza si mergem mai departe. Intentia noastra este de a intari coalitia, de a merge pana la sfarsitul mandatului in aceasta formula si sigur din acest punct de vedere acestea discutii erau necesare. In sedinta de grup, colegii mei au acceptata aceasta propunere, au votat-o si cu ea vor intra ei la sedinta Senatului de la ora 16,00”, a declarat Kelemen, dupa discutiile avute cu grupul senatorilor UDMR.
El a tinut sa precizeze ca respectiva solutie este una „corecta”, punctand ca intr-o coalitie tot timpul trebuie sa faci compromisuri, care pot insemna si „intelegeri si empatie”.
Potrivit lui Kelemen, discutiile despre sefia Senatului nu au fost corelate cu cele referitoare la bugetele pe 2012 ale ministerelor conduse de membri ai UDMR.
Presedintele UDMR a mai precizat ca nu s-a discutat inca, la nivelul Uniunii, numele celui care va prelua sefia SGG.
„Nu am discutat, vom discuta in zilele urmatoare si vom avea o propunere. Este prematur sa vorbim despre o persoana”, a spus Kelemen.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.