Tzie-ți vorbesc Americă !

Tzie-ți vorbesc Americă !

1 625

Motto: „Imperialist american/cadea-ti-ar bomba in ocean/caci iata, pacea acum are/ O bomba inca si mai tare! (Veronica Porumbacu)

Despre ce se intampla azi pe vechiul si civilizatul continent,unde se incearca sa se coaguleze o mare” Uniune Europeana”, fostul premier Adrian Năstase, om cu carte, umblat prin lume, exprima pe blogul sau urmatoarea opinie: „Europa a devenit un fel de Corabie a lui Noe pentru numeroși imigranți veniți din alte colțuri ale planetei”(…). „În mod paradoxal, ideea americanilor de a duce democrația în țările arabe a făcut ca mulți din locuitorii de acolo, mai ales dupa „primăvara arabă”, să caute „democrația” în Europa și, mai ales, în Germania.
Probabil că printre cei sosiți se vor fi găsind și simpatizanți sau membri ai Statului Islamic. Ceea ce îmi aduce aminte, într-un fel, de modul în care chinezii au distrus imperiul mongol.
Oricum, frustrările ulterioare ale celor care vor simți pe pielea lor ostracizarea și discriminarea în Europa, vor duce, în viitor, la situații explozive. S-ar putea ca „teatrul de operațiuni” să se mute pe continent.
Care este soluția? E greu de găsit. Cutia Pandorei a fost deschisă”
, a scris Năstase.
Cu cateva zile mai devreme, un istoric mai de cafenea, dl. Neagu Djuvara care implineste, iata, un secol de experienta umana (traita si…citita) gasea la tv. o alta paralela asemanatoare in… disparitia Imperiului Roman. Mai pragmatic si cunoscand concret cam ce va urma prin destramarea Irakului fostul diktator de la Bagdad, Saddam Hussein, inainte de a fi spanzurat, a profetzit textual,: „Distrugand Orientul Mjlociu, americanii vor da drumul demonilor Infernului.”
Si venind vorba de Orient sa ne reamintim o poveste, pe cat de simpla, pe atat de posibil adevarata:REFUGIATI
Un imparat a primit in dar doi soimi de lupta. Unul a fost antrenat sa zboare, despre celalalt i s-a spus ca refuza sa se dezlipeasca de creanga pe care statea.
Unul dintre slujitori trebuia sa se catere in fiecare zi in copac sa-i duca de mancare…
Dupa ce a incercat in fel si chip sa faca soimul sa zboare de pe creanga, imparatul si-a rugat supusii sa-l ajute.
Un batran intelept s-a oferit sa faca el asta si, dupa cateva zile, cand s-a uitat, imparatul a vazut soimul zburand de colo, colo in cautarea hranei ba chiar batandu-se pentru ea cu celalat soim!
– Cum ai facut? si-a intrebat stupefiat supusul
– A fost foarte simplu. Nu a trebuit decat sa ii tai craca de sub picioare… pe care i se punea hrana.

Morala: uneori Dumnezeu, ori poate Alah, ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem „zbura”, daca este cineva sa ne arate directia cea buna.
Dar astora, imigrantzilor, cine le-o fi aratat doar „azimutul” cel bogat, unde vor pretinde sa li se faca Moschei si locuintze? Ca doar nu… tot rusii!!
D. D. Rujan

COMENTARII

  1. Adevarata… ” povestea” cu cei doi soimi!!
    Dar ce faci can vin 2-300.000 de soimi rapitori?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.