TVR Р̨ncep ̨nscrierile la Eurovision 2013

TVR Р̨ncep ̨nscrierile la Eurovision 2013

0 101
Compozitorii care doresc să înscrie piese pentru selecÅ£ia naÅ£ională a concursului Eurovision 2013 o pot face începând de luni, 14 ianuarie, a anunÅ£at, duminică, TVR, care pentru prima dată va implica ÅŸi studiourile teritoriale în campania de preselecÅ£ie.
Perioada de înscrieri se va încheia pe 3 februarie, timp în care cei interesaÅ£i sunt aÅŸteptaÅ£i să trimită sau să depună piesele, în format audio, pe CD, la Registratura Televiziunii Române, din BucureÅŸti, precum ÅŸi la sediile studiourilor teritoriale din Cluj, IaÅŸi, TimiÅŸoara ÅŸi Craiova, cu menÅ£iunea 'Pentru selecÅ£ia naÅ£ională Eurovision 2013' înscrisă pe plic.
Potrivit unui comunicat al TVR, preselecÅ£ia pieselor înscrise în competiÅ£ie se va desfăşura între 6 februarie ÅŸi 14 februarie, urmând ca pe 18 februarie să fie anunÅ£ate piesele ce vor intra în concurs (minim 24, maxim 28).
Semifinala 1 va avea loc pe 23 februarie, cea de-a doua pe 24 februarie, iar Finala Naţională se va desfăşura pe 9 martie.
"Am decis, anul acesta, să facilităm accesul cât mai multor artiÅŸti ÅŸi compozitori la selecÅ£ia naÅ£ională pentru Eurovision.
AÅŸa a apărut ideea implicării studiourilor teritoriale ale TVR, unde doritorii se pot înscrie ÅŸi unde au ÅŸansa de a convinge membrii juriului.
Sper ca, în felul acesta, să motivăm compozitorii ÅŸi interpreÅ£ii aflaÅ£i la început de drum ÅŸi să descoperim noi talente. În plus, în felul acesta ne asigurăm că interpreÅ£ii pot susÅ£ine live piesa aleasă, juriul ascultând de la început melodiile cântate aÅŸa cum vor fi prezentate în concurs", a declarat Dan Manoliu, manager al proiectului.
Consiliul de AdministraÅ£ie al SRTv a aprobat, în ÅŸedinÅ£a din 28 noiembrie 2012, participarea Televiziunii Române la Eurovision 2013, ce se va desfăşura la Malmo, în Suedia, în perioada 14-18 mai 2013.
Concursul Eurovision este cea mai importantă competiÅ£ie muzicală internaÅ£ională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), care se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956.
 
Cele mai bune performanÅ£e ale României la acest concurs au fost de două ori locul III (LuminiÅ£a Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling ÅŸi Ovi – Oslo, 2010) ÅŸi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).
Melodia românească cu cel mai mare punctaj obÅ£inut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă ÅŸi interpretată de MihaiTrăistariu.
Patru ţări – Turcia, Portugalia, Slovacia ÅŸi Bosnia-HerÅ£egovina – au anunÅ£at că renunţă din motive economice la participarea la concursul Eurovision din 2013, în timp ce Grecia, Å£ara cel mai greu afectată de criza economică, ÅŸi-a confirmat participarea, relata pe 21 decembrie 2012 agenÅ£ia France Presse.
În total, 39 de instituÅ£ii de radio-televiziune naÅ£ionale au confirmat participarea, printre care ÅŸi ERT, postul public elen.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.