TVA-UL VA PIERDE 4% IN 4 ANI!

TVA-UL VA PIERDE 4% IN 4 ANI!

0 217
Premierul, Victor Ponta, a declarat miercuri, la Calafat, că Taxa pe Valoare Adăugată (TVA) trebuie redusă pe măsură ce acest lucru este sustenabil de la buget astfel încât până în 2016 TVA să ajungă înapoi la 20%.
 
Ponta a afirmat că, deÅŸi TVA este o resursă importantă ÅŸi stabilă pentru bugetul statului, aceasta reprezintă totuÅŸi o taxă care este împărÅ£ită incorect întrucât afectează toate categoriile de populaÅ£ie, dar, în special persoanele cu venituri medii ÅŸi mici care reprezintă peste 90% din populaÅ£ia României.
 
"Una din marile lovituri pe care a primit-o economia românească a fost momentul în care TVA a crescut într-o săptămână cu cinci procente. Nu cred că trebuie să mai creÅŸtem TVA ci dimpotrivă pe măsură ce este sustenabilă reducerea TVA trebuie ca până în 2016 să ajungă la 20%.
Este adevărat că TVA este o resursă importantă ÅŸi stabilă pentru bugetul statului dar este împărÅ£ită incorect pentru că ÅŸi cel care are venit minim ÅŸi cel care este milionar în euro plăteÅŸte aceeaÅŸi taxă pe valoare adăugată la pâine, la benzină sau la oricare alt produs. TVA afectează în special persoanele cu venituri medii ÅŸi mici care reprezintă 90% din populaÅ£ia României", a afirmat Victor Ponta.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.