TVA si Cota unica, sub presiune!

TVA si Cota unica, sub presiune!

0 158

Majorarea valorii TVA sau a „Cotei unice”, pare a fi solutia anului 2010 pentru stoparea lipsei de venituri si lichiditati la nivelul Finantelor. Alte state vecine au operat deja modificari, la noi din motive electorale masurile de majorare au fost amanate.
Secretarul de stat Gheorghe Gherghina a declarat pentru Hotnews ca deocamdata nu se pune problema cresterii taxelor, impozitelor ori a TVA, insa nivelul acestora ar putea creste in urma unor scenarii de decizie politica.
„In acest moment, in toate discutiile si in proiectul de buget pe 2010 nu am luat in calcul cresterea nici a TVA nici a cotei unice, va spun sincer. O asemenea decizie poate fi luata numai daca politic vorbind, se agreeaza un anumit tip de scenariu”, a pus Gherghina.
Intrebat fiind care ar fi scenariul care sa duca la cresterea TVA sau a cotei unice, Gherghina a enumerat doua scenarii. „Un prim scenariu ar fi cresterea volumului de investitii de la buget care sa necesite alocari mai consistente, iar acestea nu pot fi avute in vedere fara resurse suplimentare, iar un al doilea scenariu ar fi urgentarea investitiilor curente. Adica sa ne grabim sa facem in timp mai scurt investitiile in inrastructura de pilda, ceea ce ar duce tot la nevoi suplimentare de bani”, a spus Gherghina.
El a tinut sa infirme zvonurile din piata privind o majorare din primavara anului viitor a TVA sau a cotei unice, precizand ca in acest moment nu are cunostinta ca in Ministerul Finantelor sa se lucreze la proiectii in care se se utilizeze alte niveluri ale TVA sau cotei unice decat cele din prezent.

Gheorghe Gherghina a lucrat in Banca Nationala, atrecut la Ministerul Finantelor in 2008, este unul dintre putinii specialisti romani in politici bugetare, cu experienta de peste 10 ani.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.