TVA redusă la consumul de apă s-ar putea aplica și mediului privat,...

TVA redusă la consumul de apă s-ar putea aplica și mediului privat, de anul viitor

0 462

Taxa pe Valoarea Adăugată redusă la 9% la consumul de apă s-ar putea aplica atât pentru populație, cât și pentru mediul economic, de anul viitor, a declarat, luni, pentru AGERPRES, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

„Este o măsură pe care o analizăm până la final de an, iar, dacă găsim măsurile compensatorii, atunci putem să ne gândim la aplicarea unei astfel de măsuri de la 1 ianuarie 2016 pentru toți consumatorii, nu doar cei casnici, ci și industriali. Impactul pe buget este de 1,8 miliarde lei pe an. Va fi și un sprijin pe partea de agricultură, prin irigații. Sunt și alte efecte pozitive, dacă vom aplica o astfel de măsură, pentru că apă în economie folosim cam peste tot”, a spus Teodorovici.

În ceea ce privește inflația pe luna mai, el s-a arătat nemulțumit că a crescut, având în vedere măsura de reducere a TVA la 9% la alimente, de la 1 iunie.

„Luna precedentă, probabil că unii dintre ei (retailerii — n. r.) au avut astfel de prețuri majorate și, probabil, acesta a fost motivul care a dus la o astfel de creștere a inflației pe luna mai. Important este acum la cât se duc prețurile în jos, ca urmare a acestei măsuri de 9%. (…) Vă dați seama că este o nemulțumire văzând că o măsură a Guvernului de relaxare fiscală nu se regăsește întru totul la cetățean, dar asta este piața: cerere și ofertă”, a explicat șeful de la Finanțe. AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.