TVA – noi reglementari de la 1 decembrie 2011

TVA – noi reglementari de la 1 decembrie 2011

0 52

Societatile comerciale care solicita inregistrare in scopuri de TVA vor respecta reglementari noi de la 1 decembrie 2011, potrivit Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 2.795/2011, ce vizeaza stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA.
Conform noilor reglementari, persoanele impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de TVA si care sunt supuse inmatricularii la Registrul Comertului trebuie sa depuna la organele fiscale competente o cerere de inregistrare in scopuri de TVA, precum si anexa la cererea de inregistrare in aceeasi zi cu depunerea cererii de inmatriculare in Registrul Comertului.
Totodata, este obligatoriu sa se depuna la organele fiscale competente si o declaratie de mentiuni, insotita de anexa la declaratie.
Astfel, noua procedura de inregistrare a firmelor presupune depunerea formularului 098 si a Anexei la Cererea de inregistrare in scopuri de TVA, electronic, in format pdf, iar documentele insotitoare constau in copii legalizate ale actelor de identitate ale administratorilor; documente privind detinerea legala a spatiului aferent sediului social si/sau a sediilor secundare, declaratia pe proprie raspundere a administratorilor cum ca nu au comis infractiuni si fapte ilegale, conform legislatiei in vigoare.

Controlul documentelor se realizeaza de catre organul fiscal pe baza documentelor prezentate ori pe baza evidentelor proprii ale organului fiscal.

De asemenea, noua procedura de inregistrare presupune verificarea la fata locului a existentei spatiului aferent sediului social si/sau sediilor secundare declarate, verificarea criteriilor de evaluare si intocmirea de catre organul fiscal a unui referat prin care se va stabili punctajul obtinut, precum si emiterea deciziei de aprobare sau respingere in termen de maxim trei zile lucratoare.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin unitatile sale teritoriale, va lua masuri pentru ducerea la indeplinire a prevederilor actuale, potrivit documentului citat.

La data intrarii in vigoare a acestui ordin – 1 decembrie 2011 – se abroga Ordinul anterior al Ministrului Finantelor Publice care vizeaza stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei in 24 mai 2011.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.