TVA de 9 la suta pentru pensiunile ecologice

TVA de 9 la suta pentru pensiunile ecologice

0 102

Chiar daca Romania este singura tara din Uniunea Europeana care nu ofera subventii agriculturii ecologice, se pare ca incep demersuri pentru sprijinirea atitudinilor pro-ecologiste indiferent de domeniul vizat.
Astfel, pensiunile care se vor stradui sa intruneasca normele necesare pentru obtinerea etichetei ecologice vor beneficia de o cota TVA de doar 9%, daca proiectul de lege privind stablilirea unor mecanisme de stimulare a introducerii etichetei ecologice, depus saptamana acesta la Camera Deputatilor, va fi aprobat in forma actuala.
Potrivit initiativei legislative a deputatilor PNL Lucia Varga si Cristian Burlacu, unitatile de cazare care vor obtine eticheta ecologica vor beneficia pe langa TVA de 9% si de scutire de impozit pe venit sau profit, dupa caz, pe o perioada de zece ani.
„Proiectul de lege privind facilitatile pe care le presupune etichetarea ecologica a fost depus luni la Camera Deputatilor si sper ca initiativa legislativa sa intre in discutie la comisiile de specialitate in luna aprilie”, a declarat, pentru NewsIn, Lucia Varga.
Proiectul doreste astfel modificarea directivei europenene din domeniu, transpusa in legislatia romaneasca, in anul 2005, care nu prevede, in forma actuala, stimulente pentru operatorii din turism, care vor presteze servicii ecologice.
Persoanele fizice autorizate, asociatiile familiale si societatile comerciale trebuie sa indeplineasca cel putin trei dintre urmatoarele criterii: sa utilizeze energie alternativa intr-o proportie de cel putin 15% in cadrul activitatii de turism, sa utilizeze becuri economice intr-o proportie de minimum 50%, sa utilizeze detergenti ecologici, sa colecteze selectiv propriile deseuri, sa promoveze produsele traditionale romanesti ecologice, sa utilizeze in exclusivitate mijloace de transport ecologice, in cadrul programelor organizate pentru turisti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.