Turul ciclist al României a fost câștigat de rutierul român Serghei Ţvetcov

Turul ciclist al României a fost câștigat de rutierul român Serghei Ţvetcov

0 151

S-a încheiat Turul Ciclist al României, ediția 2018. Competiția, reluată după o pauză de cinci ani, a cuprins cinci etape și trecut la această ediție și prin Brașov. Ultima etapă, desfăşurată la Bucureşti, a fost adjudecată de turcul Onur Balkan. Acesta s-a impus la sprint pe cei 100 km desfăşuraţi în circuit în etapa a cincea (Piaţa Presei Libere – B-dul Poligrafiei – str. Jiului), în 2 h 09 min 35 sec, fiind urmat, în acelaşi timp, de polonezul Szymon Krawczyk (Voster ATS Team) şi de italianul Filippo Ferronato (CT Friuli).
Marius Cristian Petrache (UVT-Devron West Cycling Team) este primul român care a încheiat etapa, pe locul 11, la o secundă de învingător, coechipierul său Dan-Mihai Băbăiţă clasându-se pe 19, tot la o secundă. Ultima ediţie câştigată de un român fusese cea din 2011, când s-a impus Andrei Nechita.

Cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Turul României 2018 a trecut prin cele trei provincii istorice ale României. Cursa a fost inclusă în calendarul UCI, a avut cinci etape şi o distanţa totală de 718 km, la startul său aliniindu-se 19 echipe, 4 echipe naţionale, 11 echipe continentale şi 4 de club: România, R. Moldova, Turcia, Belarus; Team Novak (România), MsTina-Focus (România-Italia), Team Illuminate (SUA), Monkey Town (Olanda), Trevigiani Phonix-Hemus 1896 (Bulgaria), Kobanya Cycling Team (Ungaria), Massi-Kuwait (Kuweit), Pannon Cycling Team (Ungaria), Voster ATS Team (Polonia), Apple Team (Kazahstan), Lvov Cycling Team (Ucraina); Steaua Bucureşti (România), UVT Devron West Cycling Team Timişoara (România), Cycling Team Friuli (Italia), Novo Nordisk Development Team (SUA).
De remarcat că la această ediție a participat și brașoveanul Emil Dima, component al echipei reprezentative a României, care a reușit o bună clasare, locul secund, în a doua etapă, care a avut sosirea în Livada Poștei. Etapa respectivă fusese adjudecată de Șvetcov, moldoveanul naturalizat, care a triumfat în ediția a 51-a.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.