Turul Ciclist al României a ajuns la Brașov; etapa a treia a...

Turul Ciclist al României a ajuns la Brașov; etapa a treia a avut pe podium doi români

0 152

A treia etapă a Turului Ciclist al României a ajuns joi la Brașov! A fost un popas al caravanei, după o etapă, a doua, Sibiu- Brașov, foarte dificilă, dar extrem de disputată. Traseul : Sibiu-Bradu-Avrig-Făgăraș-Codlea-Ghimbav-Cristian-Râșnov-Poiana Brașov-Brașov, a avut o lungime de 162,8 km. Sportivii au avut de făcut față unor provocări multiple, pentru că, spre finalul etapei, au ajuns în Poiana Brașov, după care au coborât în Livada Poștei, unde a fost fixată linia de sosire. Coborârea în oraș a impus dezvoltarea unor viteze mari, peste 80 km la oră, cu care, cel puțin primii clasați, au pedalat pe ultimele sute de metri, până în Livada Poștei. Evadați de pluton, cu mult timp înainte de finish au fost și doi sportivi din echipa României, Serghei Țvetcov, care a trecut primul linia de sosire, cronometrat cu timpul de 3 ore, 55 de minute și 20 de secunde și Emil Dima, acesta din urmă fiind sportiv brașovean, antrenat, de-a lungul timpului de tehnicienii Gheorghe Toader și Viorel Grosu. Podiumul a fost completat de italianul Mattia Bais.
În urma acestei victorii, moldoveanul naturalizat, Serghei Țvetcov, a preluat șefia clasamentului general, fiind secondat de Mattia Bais și de elvețianul Simon Pellaud, ambii la 23 de secunde. După etapa de la Brașov, au mai primit tricourile distincte : tricolul galben, cuvenit liderului clasamentului general, primit de Serghei Țvetcov, tricoul roșu, rezervat celor mai buni sprinteri, acordat italianului Nicola Venchiarutti și tricolul verde, acordat celui mai bun cățărător, primit de Mattis Bais.
Vineri este programată cea de-a treia etapă, Brașov-Tg.Secuiesc-Ojdula –Lepșa-Topești-Focșani, cu un traseu de 176,3 km. Startul festiv de vineri, în cea de-a treia etapă, se va da din Livada Poștei, la ora 12,45.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.