Turul 2! De la Brasov Geoana vrea Ardealul !

Turul 2! De la Brasov Geoana vrea Ardealul !

0 60

Brasovul nu a fost ales intamplator pentru lansarea Campaniei pentru Turul 2 de catre staful PSD. Aici, de ani buni, PSD-ul pluteste in deriva, fiind aruncat de competitorii politici tot mereu pe locul trei. Rezultatele din Turul 1 nu au facut exceptie, acestea au confirmat regula. Traian Basescu s-a clasat pe prima pozitie cu 98.234 de voturi (35,28%), urmat de Crin Antonescu cu 75.686 de voturi (27,18%) si Mircea Geoana cu 60.314 de voturi (21,66%). Acestia au fost urmati la mare distanta de Kelemen Hunor cu 12.072 voturi (4,33%), asta ca sa ne referim doar la primii clasati. Calculul facut de social-democrati este simplu – voturile adunate de la PNL si UDMR, alaturate de ale PSD vor face diferenta fata de Basescu. Teoretic, Basescu, nu prea mai are de unde sa scoata voturi dat fiind faptul ca PRM, alegatorii lui Oprescu (in marea lor majoritate de stanga sau expesedisti) si ai lui Becali vor vota alaturi de PSD. Aceasta schema poate fi valabila pentru tot Ardealul, batalia cea mai dura se va da in „fieful” celor doi candidati din celelalte provincii.

Sala sporturilor plina de suporteri …politici
Fara exagerare mii de membri si simpatizanti ai lui Mircea Geoana, alaturi de liberali, s-au reunit vineri seara la Sala Sporturilor. Langa Geoana, liberalul Crin Antonescu, noul sau aliat, au fost alaturi de o suita de personalitati politice locale si de la nivel national, din PSD, PNL si PC.
Trebuie mantionat ca la Brasov alianta celor doua grupari este mult mai veche dat fiind “inamicul” comun, primarul Scripcaru (PD-L).
Dincolo de ineditul situatiei, liberali alaturi de social-democrati, totul s-a desfasurat conform clasicelor mitinguri electorale, punandu-se in evidenta capacitatea organizatorica a celor 3-4 partide (PSD+PC, PNL si UDMR) implicate in manifestare.
Mircea Geoana: „…tara trece printr-un moment dificil. De aceea, impreuna cu Crin Antonescu ne-am dat mana si am decis ca nu mai avem loc de orgolii si ca pericolul reprezentat de actualul presedinte al tarii este atat de mare, incat trebuie inlaturat imediat!”. „…Pana la Craciun va fi instalat un Guvern condus de Klaus Iohannis, iar principala preocupare va fi aceea de a scoate tara din criza economica, de a crea locuri de munca si de a relansa industria brasoveana”.

Crin Antonescu (clasat pe locul doi la Brasov): „Multumesc brasovenilor pentru faptul ca, in majoritatea lor, au spus «Nu» lui Traian Basescu. Le cer alegatorilor mei sa mearga la vot pentru binele Romaniei si pentru ca proiectele liberale sa fie puse in practica prin «Solutia Geoana». Romania trebuie scoasa de sub dictatura iminenta a lui Basescu”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.