Turneul Campionilor 2023: Finala mult așteptată cu Djokovic câștigător!

Turneul Campionilor 2023: Finala mult așteptată cu Djokovic câștigător!

0 38

Sârbul Novak Djokovic a câștigat Turneul Campionilor 2023 – a doborât încă un record al lui Federer, are mai multe titluri la acest turne decât elvețianul!

​Alt meci, alt Novak Djokovic, care și-a luat revanșa în fața lui Jannik Sinner (după meciul grupe), scor 6-3, 6-3). Nole a ajuns la 7 titluri la ATP Finals, performanță cu care l-a detronat pe legendarul Roger Federer.
Meciului din finală total diferit față din cel din grupă (a fost învins de Jannik) după care sărbul a declarat: „l-am lăsat să-și facă jocul, să fie agresiv și să dicteze ritmul. Asta nu se va mai întâmpla” Și a așa a fost, Nole nu i-a dat șanse italianului, nici timp și nici spațiu adversarului.
S-a confirmat că Novak Djokovic este aproape imposibil de învins de două ori la rând – a început în forță meciul și a menținut un ritm greu de susținut de mult mai tânărul (22 de ani) Sinner, antrenat de Darren Cahill.
Primul set, scor 6-3, în doar 38 de minute. Meciul a durat o oră și 44 de minute.
După acest meci scorul întâlnirilor directe Novak Djokovic vs Jannik Sinner 4-1
La 36 de ani, Novak Djokovic a avut un sezon fantastic, el impunându-se în 3 din cele 4 Grand Slamuri (Australian Open, Roland Garros, US Open). A mai câștigat turneele: Paris Masters, Cincinnati Masters și Adelaide.
Djokovic deține în acest moment cele mai multe dintre recordurile din tenis. Cele mai importante sunt următoarele trei: * cele mai multe titluri de Grand Slam,
* cele mai multe turnee de tip Masters (ATP 1000) și
* cele mai multe săptămâni din postura de lider ATP.
Premiile din tenis în acest sezon i-au adus lui Nole peste 12 milioane de euro.
Nole va încheia anul 2023 cu 52 de victorii și doar 5 înfrângeri. (Horia D.R.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.