Turistii disparuti in Bucegi, de negasit

Turistii disparuti in Bucegi, de negasit

0 135

Salvatorii montani nu au dat de urma celor doi turisti, un barbat si o femeie din Bucuresti, disparuti sambata dupa-amiaza pe Valea Caraiman, din Masivul Bucegi, dupa aproape zece ore de cautari, actiunea, la care au participat 40 de salvamontisti, fiind sistata pana marti dimineata.
Actiunea de cautare a celor doi turisti disparuti sambata dupa-amiaza pe Valea Caraiman din Masivul Bucegi a fost sistata luni, la lasarea intunericului, dupa trei zile de cautari fara niciun rezultat.
Actiunea, la care au participat toti salvamontistii din Busteni si Sinaia, ajutati de colegi de la Salvamont Brasov si de zece jandarmi montani, a inceput luni dimineata, la ora 7:00 si a fost una extrem de dificila, din cauza gerului si a vantului care a batut cu viteze ce au depasit 150 de kilometri pe ora.
Cei 40 de salvatori montani, printre care se numara zece jandarmi montani de la Centrul de pregatire din Busteni si 30 de salvamontisti din Busteni, Sinaia si Brasov au incetat cautarile luni, la lasarea intunericului. Dupa aproximativ zece ore de cautari, salvatorii nu au dat de urma celor doi turisti disparuti, iar actiunea va fi reluata marti dimineata, la ora 7:00, a afirmat George Cotinghiu, de la Serviciul Salvamont Busteni.
Acesta a precizat ca marti vor urca pe munte aproximativ 30 – 35 de salvatori si vor cerceta in special zonele din partea de jos a Masivului Bucegi.
Daca cei doi turisti nu vor fi gasiti, ei vor fi cautati incepand de miercuri doar de catre echipele de serviciu ale Salvamont Busteni, si nu de tot efectivul, cum s-a intamplat in ultimele doua zile, a afirmat George Cotinghiu.
De altfel, salvatorii montani cred ca sansele ca cei doi sa fie gasiti in viata sunt minime, dupa doua nopti petrecute pe munte la temperaturi de pana la minus 20 de grade Celsius.
In timpul cautarilor de luni, unii salvatori montani au fost surprinsi de doua avalanse, ei fiind scosi nevatamati de sub stratul de zapada de catre colegii lor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.