Turistii deblocati la Moieciu de Sus !

Turistii deblocati la Moieciu de Sus !

0 253

Cei 30 de turisti, printre care 10 copii, care au fost nevoiti sa-si prelungeasca vacanta la Moieciu de Sus din cauza zapezii au reusit sa plece spre case, joi dupa-amiaza, dupa ce autoritatile locale au deszapezit drumul cu un buldozer.


Potrivit primarului din Moieciu de Sus, George Clinciu, drumul a fost deszapezit dupa ce un buldozer a ajuns pana la cabana aflata in zona Moieciu de Sus, la Valea Bungaleasa, unde ramasesera blocati turistii, care sunt din Calarasi.


Dupa interventia utilajului, oamenii au reusit sa ajunga la drumul national. Cei aproximativ 30 de turisti nu au reusit sa plece spre case, joi dimineata, din cauza drumurilor blocate in zona in urma zapezii. Autoritatile locale din Moieciu au sustinut ca au incercat inca de miercuri sa deszapezeasca drumurile, insa tractoarele cu care s-a actionat nu au fost eficiente.


?


Conducerea Administratiei Drumurilor Nationale Brasov a afirmat ca este gata sa ajute la deblocarea drumurilor din Moieciu, desi nu intra in competentele lor. „Daca ni se va cere ajutorul vom interveni pentru deblocare, dar competenta in aceast caz le apartine autoritatilor locale”, declara Ioan Moldovan, directorul Agentiei Drumurilor Nationale Brasov.


Din cauza viscolului si a nametilor, cei 30 de turisti au incercat mai bine de 24 de ore sa plece din pensiunea in care au fost cazati.


?


Zeci de turisti din toata tara au ramas blocati in statiunile montane unde au ales sa-si petreaca sarbatorile de iarna dupa ce zapada si viscolul s-au abatut asupra Romaniei. Drumurile au fost blocate de cantitatile abundent de zapada, in fata carora utilajele de deszapezire nu au avut succes.

Peste 25 de turisti surprinsi de viscol la cabana Capra de langa Balea Cascada sunt si ei izolati. Zapada masoara in unele portiuni mai mult de 2 metri. Iar alti 10 turisti din Timisoara sunt blocati la Fundata.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.