Turisti maghiari salvati de jandarmi din munti

Turisti maghiari salvati de jandarmi din munti

0 350

Vremea rea i-a facut sa intre in panica si sa se rataceasca. Luni dimineata trei turisti maghiari au fost coboriti din Piatra Craiului de jandarmii montani dupa ce au intrat in panica vizand starea vremii. Rudele strainilor au sunat din Ungaria pentru a le multumi salvatorilor

Vremea rea i-a facut sa intre in panica si sa se rataceasca. Luni dimineata trei turisti maghiari au fost coboriti din Piatra Craiului de jandarmii montani dupa ce au intrat in panica vizand starea vremii. Rudele strainilor au sunat din Ungaria pentru a le multumi salvatorilor.

Cei trei turisti din Ungaria erau cazati de cateva zile la o cunostinta din localitatea covasneana Bretcu.
Tatal de 60 de ani, fiul si fiica acestuia in varsta de 18 si 24 ani, au plecat in drumetie pe traseele montane din Piatra Craiului. Peste noapte, au decis sa se odihneasca in zona Varful Baciului.
Pentru ca dimineata starea vremii s-a inrautatit rapid, turistii au hotarat sa coboare si sa se adaposteasca la Refugiul Grind.jandarm montan1

Plutonierul major Ionut-Marian Barliga, jandarmul montan participant la misiunea de salvare, spune ca primit un apel telefonic tocmai de la Budapesta, de la rudele turistilor, care i-au felicitat si le-au multumit pentru actiunea lor.
Turistii au fost gasiti rapid de salvatori care, din pricina vremii foarte rele, au ramas si ei adapostiti la Refugiul Grind. Deplasarea de la refugiu spre o alta cabana unde au fost cazati a durat aproximativ 4 ore, timp in care cei trei turisti s-au aflat in afara oricarui pericol.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.