Turisti blocati in Piatra Mare

Turisti blocati in Piatra Mare

0 119

Trei turisti au ramas aseara blocati pe munte, sus in Piatra Craiului.
Este vorba detrei tineri din Bucuresti, care au ramas blocati in Piatra Craiului, in zona Braul Cioranga.
Cei trei au ramas pe munte mai bine de cinci ore pana cand i-au recuperat salvamontistii. In jurul orelor 1,00 tinerii, impreuna cu echipa de interventie, au inceput coborarea catre zona Plaiul Foii, ajungand spre dimineata la poalele muntelui, de unde tinerii au plecat spre casa.
Greseala sau vina celor trei bucuresteni – multi bucuresteni pare sa se creada pe Calea Victoriei can umbla prin munti – consta in faptul ca au ales un traseu nemarcat pentru drumetii, greu de parcurs si pentr bunii cunoscatori ai zonei, iar la lasarea intunericului nu mai stiau incotro pentru ca nu aveau lanterne la ei si nu se mai puteau orienta si inainta, asa ca au apelat la salvamontisti prin numarul de urgenta 112. Salvamontistii s-au putut orienta, la gasirea celor trei, dupa lumina blitzurilor aparatului de fotografiat.
Se pare ca, in ciuda numeroaselor avertismente ale salvamontistilor, multi confunda inca muntele cu plimbarea la Sosea, iar unii platesc aceasta cu viata. Cei trei au scapat teferi de data aceasta si poate le va fi invatatura de minte, cum ar trebui sa fie si altora.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.